in

2014 Indian Big Chief “Custom”

Yazar: Batuhan Emrem

Bir motosiklet efsanesi olan Indian’ın özenle donatılmış Big Chief modeli New York’ta tanıtıldı.

Indian, dünya motosiklet tarihinde yer alan ilk markalardan biri olması ve bir asırdan uzun süredir varlığını hala korumuş olmasıyla ikon haline gelmiş bir isim. Özellikle 2000’li yılların başına doğru geçirdiği çalkantılı ve hastalıkları dönemler sebebiyle yok olmak üzereyken bu hasta adamın çaresine Polaris firması yetişmişti. Şimdi Polaris çatısı altında üretimine devam eden Indian, geçirdiği bu zorlu dönemlere rağmen tüm asaleti ile ayakta durmaya devam ediyor.

 

Özellikle bir cruiser üreticisi olması sebebiyle motosikletlerin kişiselleştirilmesine önem veren Indian, Genuine Indian Accessories ürün gamında ye alan parçaları tanıtabilmek adına Big Chief Custom ismiyle yeni, yegane motosikleti yarattı. Markanın ürün gamında yer alan 3 modelden biri olan 2014 Chief Classic’in donatılmasıyla yaratılan Indian Big Chief Custom, özel üretim bir gösteri motosikleti gibi dursa da detaylarına bakıldığında, görünüşünün altında bir Indian yattığı belli oluyor.

 

2014 Indian Big Chief “Custom” 1. İçerik Fotoğrafı

 

İlk olarak göze çarpan özellik, motosikletin 23 inch ebadındaki telli, kocaman ön tekerleği. Bu büyük tekerlek ise motosiklete Indian’ın eski zamanlarda kullandığı ve bir sembol haline gelen, ön çatalın arasında bir adet bulunan amortisör ile koordine edilmiş süspansiyonla bağlanmış. Elbette motosiklet bir Indian klasiği olarak, tekerleklerini örten gelinlik misali kapaklara sahip ve aracın özel gövde boyası Steve Leszinki tarafından eski Indian modellerinden ilham alınarak yapılmış.

 

Aracın üzerinde yer alan diğer orijinal kişiselleştirme parçalarından bazıları ise balık kuyruğu tarzındaki egzozlar, yeni ayaklıklar, gidon, sele ve topuk vitesi, krom arka tampon, krom elcikler ve krom kapaklar.

 

Big Chief Custom aslında satış amacı taşıyan bir modelden daha çok, müşterilere kişiselleştirme aksesuarları tanıtımı yapan çok çekici bir manken. Kendisi 2014 yılı boyunca yapılacak olan birçok fuar ve motosiklet festivallerinde Indian ile birlikte olacak.

 

2014 Indian Big Chief “Custom” 2. İçerik Fotoğrafı

 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ducati Hyperscooter

KTM RC390 SABREDEMİYOR!

REKLAM