in

2014 Kawasaki Z1000SX

Yazar: Batuhan Emrem

Basına sızan fotoğraflarıyla önümüzdeki yılda neye benzeyeceği belli olan Kawasaki’nin sportif gezgininin son şekli kesinlik kazandı.

Z1000SX’in yeni hali konusunda yalnızca birkaç hafta önce bazı bilgiler duyurmuştuk. Yeşil firma Avrupa’da Z1000SX, Amerika pazarında ise Ninja 1000 ismi ile sattığı modelinin 2014 modelinde küçük ama önemli değişiklikler yaparak daha donanımlı bir model ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

2014 a href=

 

Yeni Z1000SX’te ilk olarak göze çarpan değişiklik elbette daha da yeşil bir gövde. Z1000 modelinde de kullanılan ve Kawasaki’nin bu modelle özdeşleştirdiği, 4 silidirli motorunu sembolize eden çift taraflı susturucular eskisine benzer şekilde dururken fütüristik tasarımında ufak değişiklikler yapılmış. Gövde üzerinde estetik alanda yapılan bir başka değişiklik ise motosikletin kuyruk kısmında; yeni bir plakalık ve arka led farlar daha sportif bir hava yaratmış.

2014 Kawasaki Z1000SX 2. İçerik Fotoğrafı

 

Z1000SX veya Ninja 1000’in ortaya çıkışındaki sebep Z1000’in performansına sahip ancak ondan daha konforlu ve uzun mesafeleri daha çok seven bir motosiklet yaratmak olunca elbette Akashi’li firma ilk SX modeline uygun bir çift çanta eklemişti. 2014’te bu çantalar da değişikliğe uğrayarak daha şık ve motosikletin çizgileriyle uyum gösteren bir hal almış. Opsiyonel olan bu çantalar gizli bağlantı noktalarıyla çantalar, motosiklete bağlı değilken göze çarpan rahatsız edici bir görüntü oluşturmuyor. Her biri 28 litre hacme sahip çantalar aynı zamanda gövde renginde.

2014 Kawasaki Z1000SX 3. İçerik Fotoğrafı

 

Tahmin edilebileceği gibi Kawasaki’nin SX üzerindeki geliştirmeleri yalnızca estetik alanda sınırlı değil. Teknik ve elektronik alanda da bir takım düzenlemeler söz konusu. Yeni model KTRC (Kawasaki Traction Control) çekiş sistemine ve çift kademeli yakıt püskürtme ayarına sahip. Markaya göre böylece daha iyi gaz tepkisi elde edilerek aynı zamanda maksimum gücün daha çabuk kullanılması sağlanmış.

2014 Kawasaki Z1000SX 4. İçerik Fotoğrafı

 

Yeni modelde mühendisler ön süspansiyon ayarında ufak değişiklikleri ve frenlerde monoblok Tokico kaliperleri uygun görmüşler. Arka amortisörün sertliğini ayarlamak içinse artık küçük bir düğmeyi çevirmek yeterli olacak. Tüm bu geliştirmelere rağmen ABS bir opsiyon olarak sunuluyor.

 

 

Yeni Z1000SX’in fiyatının ne olacağıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmamışken bu yeşil Sport-GT için Kawasaki’nin iyi iş çıkardığını şimdiden söyleyebiliriz.  

2014 Kawasaki Z1000SX 5. İçerik Fotoğrafı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2014 Harley-Davidson Modelleri Yolda

2014 Piaggio Liberty 3V

REKLAM