in

2015 AMA Supercross, Anaheim Yarış Sonuçları

Yazar: Ahmet TEZCAN

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Anaheim bölgesinde başlayan 2015 AMA Supercross’un ilk yarışı 5 Ocak 2015’te gerçekleşti. İşte detaylar…

Renkli görüntülere sahne olan 2015 AMA Supercross sezonu, Anaheim/Kaliforniya’da başladı. 450cc klasmanında birinciliği yakalayan isim de geçen yılın çaylağı Ken Roczen oldu.

 

Halen RCH Soaring Eagle/Jimmy Johns/Suzuki Factory Racing takımı için yarışan Roczen, yarışın başından itibaren 20 tur boyunca liderliği elinde tutmayı başardı. Roczen ayrıca Red Bull KTM takımı ile geçen yıl ilk yarışı kazanan isim olmuştu. Sezonun kalanında Roczen’nin performansının nasıl olacağını ise birlikte göreceğiz.

 

2015 AMA Supercross, Anaheim Yarış Sonuçları 1. İçerik Fotoğrafı

 

İlk dakikalarda liderliği yakalayan genç Alman sürücü Roczen, takım arkadaşı Suzuki pilotu Mike Alessi ve BTO Sports KTM’in pilotu Andrew Short’u geçtikten sonra yakalanamaz hale gelmişti. Yaklaşık 1.6 saniye farkla liderliğini koruyan Roczen, yarış bitiminde ise 4.2 saniye farkla ön sıradaydı.

 

Etkileyici performansıyla yarışı ikinci sırada tamamlayan isim de Rockstar Energy Husqvarna takımı pilotu Jason Anderson oldu. Anderson, Andrew Short’u ikinci turda geçerek ikinci sıraya yerleşti ve pozisyonunu yarışın kalanında koruyarak 2001 yılından beri Husqvarna takımını ilk kez podyuma çıkarmış oldu.

 

Üçüncü sıra ise Team Honda pilotu Trey Canard’a gidiyor. Canard başta 8.sırada olmasına rağmen 10.tura kadar Short’un arkasına geçti ve daha sonra Short’u da geride bırakarak 3.sıraya yerleşti.

 

2015 AMA Supercross: Anaheim I 450 cc İlk Beş

Poz.
Sürücü
Takım
Zaman

1
Ken Roczen
Suzuki

2
Jason Anderson
Husqvarna
+4.199

3
Trey Canard
Honda
+5.353

4
Ryan Dungey
KTM
+9.541

5
Andrew Short
KTM
+13.955
 

 

 

Troy Lee Designs/Lucas Oil/Red Bull/KTM pilotu Jessy Nelson, 250cc bölgesel batı klasmanında 15 turun tamamına liderlik etti. Nelson, Geico Honda pilotu Matt Bisceglia ve Rockstar Energy Husqvarna’dan Zach Osborne’un kendisini geçmesini engelleyerek birinci sıraya yerleşti.

 

Zach Osborne ise ikinci sıraya yerleşerek Husqvarna için ikinci podyumu elde etmiş oldu. İşin garip tarafı ise Osborne bu hararetli yarıştı kırık başparmağıyla mücadele etmek zorunda kaldı.

 

2015 AMA Supercross, Anaheim Yarış Sonuçları 2. İçerik Fotoğrafı

 

Üçüncü sırada ise Kawasaki sürücüsü Tyler Bowers bulunuyor. Tyler, Kawasaki sürücüsü Josh Hansen ve Red Bull KTM sürücüsü Justin Hill’i yarış dışı bırakarak podyumun son ismi oldu.

 

2015 AMA Supercross: Anaheim I 250 Bölgesel Batı İlk Beş Sürücü

Poz.
Sürücü
Takım
Zaman

1
Jessy Nelson
KTM

2
Zach Osborne
Husqvarna
+6.450

3
Tyler Bowers
Kawasaki
+8.040

4
Justin Hill
KTM
+10.471

5
Aaron Plessinger
Yamaha
+11.107
 

 

Husqvarna’nın iki podyumu da ele almış olması, 14 yıllık yarış kariyerlerini sabitleyerek diğer takımlar için yeni bir tehdit olmalarını sağladı. Buna rağmen firmanın KTM ile aynı teknolojiyi paylaştığını düşününce bu pek şaşırtıcı bir durum olmuyor.

 

2015 AMA Supercross, Anaheim Yarış Sonuçları 3. İçerik Fotoğrafı

 

Emekli yıldızlar Ricky Carmichael ve Corey Hart tarafından satın alınan takımın sürücüsü Roczen, liderliği ile takımın için ilk başarıyı yakalamış oldu.

 

2015 AMA Supercross sezonu 10 Ocak’ta Phoenix/Ariz’de devam edecek. Takipte kalın…

 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Superprestigio’da Genel Zaferin Sahibi Marquez!

AMA Supercross ve LucasOil Motocross Şampiyonu RyanVillopoto 2015 için MXGP’de!

REKLAM