in

2015 Harley-Davidson Road Glide Kameralara Yakalandı

Yazar: Moe

2014’te Harley Davidson’un ürün gamından çıkarılan Road Glide, fotoğraflardan da görüldüğü üzere yapılan kozmetik değişikliklerle beraber 2015’te sahalara bomba gibi dönüyor!

Yeni Harley Davidson Road Glide 2015 yılında bir çok görsel değişikliğe uğramış olacak… Buna Road Glide serisinin karakteristik köpekbalığı kafasını andıran ön karenajı da dahil.

 

2015 a href=

 

Serisinin imzası olan bu ön karenaj, Street Glide serisinin aksine direkt olarak şasiye bağlanmış. Street Glide’larda ön karenajın ön çatala monte edilmiş olduğunu hatırlatalım, bu özelliği şehir içindeki manevralarda daha rahat ve verimli bir aydınlatma sağlıyor olsa da ön takıma ekstra bir ağırlık olarak geri dönüyor.

 

2015 Harley-Davidson Road Glide Kameralara Yakalandı 2. İçerik Fotoğrafı

 

Amerika’da “Batwing” yani “Yarasa kanadı” olarak adlandırılan ön karenajlar daha çok Street Glide ve Electra Glide serilerinde kullanılıyor. 2015 Road Glide’da da 2014 Street Glide’ın ikonik “Yarasa Kanadı” karenajından esintiler taşıyor olduğunu görüyoruz. Motosikletin 2015 modelindeki ön karenaj, önceki jenerasyonların  geleneksel çizgisini bozmadan ancak daha yenilikçi bir şekilde yeniden tasarlanmış ve bizce oldukça başarılı olmuş.

 

Diğer bir göze çarpan ayrıntı ise yine 2014 Street Glide’dan esinlenerek geliştirilen farların üzerindeki havalandırma kanalı… Bu kanal, havayı ön camın hemen altındaki boşluğa aktarıyor. Boşluktan gelen hava, sürücü tarafından ayarlanabilir ve açılır kapanabilir bir parça sayesinde istenildiği gibi yönlendirilebiliyor. Bu da kaskınıza gelen hava yüzünden daha az sarsıntı, daha sessiz bir yolculuk ve daha efektif bir aerodinami anlamına geliyor.

Ayrıca ön farların hemen yanlarında yer alan diğer hava girişleri de havayı sürücüye yönlendiriyor.

Harley Davidson tarafından yapılan açıklamaya göre sürücü konforu ve motosiklet aerodinamiğini optimum seviyeye getirmek adına bu motosiklette oldukça çaba sarfedilmiş.

Ön farlardan bahsetmişken, Harley Davidson’un LiveWire projesinde olduğu gibi bu motosiklette de LED farlar tercih edilmiş, böylece modern ve klasik çizgiler mükemmel bir şekilde harmanlanmış.

Ağustos ayının sonunda görücüye çıkması beklenen motosikletin görüntüleri ise şu şekilde:

 

2015 Harley-Davidson Road Glide Kameralara Yakalandı 3. İçerik Fotoğrafı

 

2015 Harley-Davidson Road Glide Kameralara Yakalandı 4. İçerik Fotoğrafı

 

2015 Harley-Davidson Road Glide Kameralara Yakalandı 5. İçerik Fotoğrafı

 

 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Evinrude’un Yeni E-Tec 600 Beygiriyle Dalgalar Üstünde Dans

2015 Harley-Davidson Freewheeler Trike

REKLAM