in

2016 Triumph Speed Triple Görücüye Çıktı!

Yazar: Ahmet TEZCAN

Daha önce gizlice çekilen görüntüleri yayınlanan 2016 Triumph Speed Triple, resmi olarak görücüye çıktı.

Tartışmasız şekilde şahsına münhasır, yeni ufuklar açan süper-naked Triumph Speed Triple’ın 2016 modeli görücüye çıktı. 2016 model yılı için yoğun bir güncelleme alan Triumph Speed Triple, BMW S1000R, Aprilia Tuono V4 ve KTM 1290 Super Duke R arasındaki rekabetin tam ortasına dalacak.2016 Triumph Speed Triple R ve S

İlgili Foto / 12 Kasım 2015 | 11:26

2016 Triumph Speed Triple R ve S

İlgili Video / 12 Kasım 2015 | 11:27

2016 Triumph Speed Triple Görücüye Çıktı! 1. İçerik Fotoğrafı

Speed Triple’ın gizlice çekilen görüntülerini zaten görmüştük fakat bu defa gelen bilgiler ve görseller tamamen resmi: 2016 Speed Triple, yeni bir motor ve tamamlayıcı elektroniklerin yanı sıra tasarım ve karenajda yapılan değişiklikler ile geliyor. Kameralara yakalanan 2016 Triumph Speed Triple haberine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

http://www.motoron.com.tr/HaberDetay/2016-triumph-speed-triple-kameralara-yakalandi-1867

İngiliz üreticinin açıkladığına göre 1050cc’lik üç silindirli motor, her devirde daha fazla güç ve tork üretirken %10’a kadar arttırılmış yakıt verimliliği sunuyor. Bunun yanı sıra yeni bir yanma odasına, silindir kafasına, işlenmiş kranka, yeni bir piston tasarımına ve kablolu sürüş sunan gaz gövdelerine sahip. Motor ve radyatör, Triumph’ın dediğine göre 20mm daha ince.

2016 Triumph Speed Triple Görücüye Çıktı! 2. İçerik Fotoğrafı

Yeni Speed Triple kaydırmalı bir debriyaj, Triumph’a göre daha etkili olan daha küçük bir radyatör ve akış oranı %70 arttırılmış bir egzoz sistemi taşıyor. Güç ve torkla alakalı bir bilgi henüz mevcut değil fakat Triumph’ın Speed Triple sahiplerine bu yıl gönderdiği bir ankete dayanılarak 140 beygir gücünde olabileceği tahmin ediliyor.

2016 Triumph Speed Triple Görücüye Çıktı! 3. İçerik Fotoğrafı

Aynı ankette ayrıca motosikletin daha çok teknolojiye sahip olacağı da yer alıyordu. 2016 Speed Triple’da bulunan yeni bir ECU (Motor Kontrol Ünitesi) ve değiştirilebilir egzoz haritalarına sahip ayarlanabilir kablo tahrikli egzoz oldukça yeterli gözüküyor.

2016 Triumph Speed Triple Görücüye Çıktı! 4. İçerik Fotoğrafı

Yeni modelde ayrıca 5 farklı sürüş modu bulunuyor: yol, yağmur, spor, pist modu ve sürücü tarafından programlanabilen mod. ABS, sürücü tarafından seçilirken bunun yanı sıra sürüş modlarıyla bağlantılı olan çekil kontrolünün seviyeleri de sürücü tarafından seçilebiliyor.

2016 Triumph Speed Triple Görücüye Çıktı! 5. İçerik Fotoğrafı

Frenlere gelecek olursak ön kısımda bu işle yekpare gövdeli Brembo kaliperler ilgileniyor.

2016 Triumph Speed Triple Görücüye Çıktı! 6. İçerik Fotoğrafı

Speed Triple R, yukarıda bahsi geçen tüm özelliklere sahip. Speed Triple S ise karbon fiber ön çamurluk, karbon tank eklentileri ve karbon alt motor kaplaması (bellypan) gibi artılar ile geliyor.

2016 Triumph Speed Triple Görücüye Çıktı! 7. İçerik Fotoğrafı

Ayrıca R modelinde ön tarafta Öhlins NIX30 çatallar, arkada ise TTX36 amortisörler bulunuyor. Bunun yanı sıra gidon kelepçeleri ve yükselticileri, maşa mil kapakları, arka tekerlek sonlandırıcısı, kırmızı radyatör davlumbazı ve kırmızı alt şase; ham demir çubuğun işlenmesi suretiyle üretilmiş.

Speed Triple S, “Şeytan Kırmızısı (Diablo Red)” ve “Fırtına Siyahı (Phantom Black)” renk seçeneklerine sahipken Speed Triple R, “Kristal Beyaz (Crystal White)” ve “Mat Grafit (Matt Graphite)” renkleri ile gelecek.

Fiyat konusunda henüz bir bilgi bulunmamakta.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

BMW G310R’ı Tanıttı

BMW’den Elektrikli Konsept: eRR!

REKLAM