in

2017 Ducati MotoGP Takımı ve Desmosedici GP Tanıtımı!

Ducati Takımı’nın yeni MotoGP sezonu “2017 Takım Tanıtımı”, 20 Ocak günü Borgo Panigale’de gerçekleştirildi.

Ducati ve Ducati Corse üst yönetimin yanı sıra yeni Desmosedici GP, takım pilotları 2015 MotoGP Şampiyonu Jorge Lorenzo ve Andrea Dovizioso eşliğinde tanıtıldı. 
2017 Ducati MotoGP Takımı ve Desmosedici GP Tanıtımı! 1. İçerik Fotoğrafı
Markanın Bologna’da bulunan merkezinde gerçekleştirilen lansmanında, 2017 Desmosedici’nin sahneye çıkma zamanıydı. Bu tanıtım ile aynı zamanda 2016’da Movistar Yamaha’da Rossi’nin eski takım arkadaşı Jorge Lorenzo’yu da yeni Ducati renkleri ile görme şansımız oldu.
2017 Ducati MotoGP Takımı ve Desmosedici GP Tanıtımı! 2. İçerik Fotoğrafı
Desmosedici GP ortaya çıktığında ise tüm gözler ondaydı. Ducati Corse Patronu Gigi Dall’gna’nın belirttiğine göre Katar’daki 2017 sezonunun ilk yarışına kadar motosikletin son versiyonu kendini göstermeyecek. 250 beygir gücün üzerinde, 350 km hıza ve fazlasına çıkabilen Desmosedici GP’de teknik anlamda Ducati ile 2007 MotoGP Şampiyonu olan Casey Stoner’ın da desteği olduğu belirtildi.
Pilotlar da dahil tüm konuşmacılar, takım içindeki güçlü işbirliği sayesinde 2017 senesinde güçlü sonuçlar beklediklerini açıkladılar.
2017 Ducati MotoGP Takımı ve Desmosedici GP Tanıtımı! 3. İçerik Fotoğrafı
İlk olarak konuşan takım pilotu Andrea Dovizioso: “Geçen sene, sezonun sonu iyi bitmişti. Sepang’ta içimizdeki enerji ve tutku ile kazandık. Çok cesaret vericiydi ve doğru bir şekilde sezona başlamamızı sağladı. Ducati ile beşinci olmak üzere toplamda MotoGP’de onuncu senem. Bu yüzden özel bir seneydi. Önceki senelerde bazı zorluklar yaşamıştık fakat geri dönmek için ihtiyacımız olana sahibiz. Yeni bir motosiklet? İlk olarak Valencia’da test ettik ve Sepang’ta daha fazla güncelleme olacak, ne kadar mücadeleci olduğumuzu göreceğiz. Ducati Takımı’nı, Jorge ile paylaşmaktan ve onunla birlikte çalışmaktan ötürü mutluyum.” şeklinde konuştu. 
2017 Ducati MotoGP Takımı ve Desmosedici GP Tanıtımı! 4. İçerik Fotoğrafı
Jorge Lorenzo’nun açıklamaları ise şu şekilde gerçekleşti: “Şu anda, yarışlardakinden daha heyecanlıyım. Benim için çok özel bir gün. Dün harika bir gündü çünkü taraftarlar, Ducatisti ve çalışanlar da dahil buradaki herkesin, bana bu kadar fazla ilgi ve sevgi göstermelerini hiç beklemiyordum. Bazı insanlar ‘Aileye hoş geldin’ diyordu. O an bu duyguyu sadece bu takımda hissedebileceğimi düşündüm.”
“Aynı takım ve motosikletle senelerce yarıştım su yüzden Valencia, çok büyük bir şok oldu. Fakat bu, müthiş ve olumlu bir değişiklik. İnanılmaz bir sürüş ve çok güçlü. Pistin düz kulvarında ve virajlarda, kontrolü sağlamak çok kolay. Olağanüstü bir sürpriz oldu.”
“Dünya Şampyionu olacak kadar şanslı iseniz, tek istediğiniz bunu tekrarlamak. Genel anlamda güçlüysek, podyuma çıkmayı başarabiliriz diye düşünüyorum. Bu aile ile beraber olmaktan dolayı oldukça gurur duyuyorum. Hepinize, sadece dün bana gösterdiğiniz sıcaklık için değil, aynı zamanda da Sosyal Medyada yazdıklarınız için de teşekkürlerimi sunuyorum. Bana, bu takımı daha güçlü yapmam ve denemem için enerji veriyor. Bir pilot ve sürücü olarak daha hissedecek inanılmaz duygularımız olacağına eminim.” 2017 MotoGP sezonunun resmi testleri 30 Ocak, 1 Şubat tarihlerinde Sepang-Malezya’da başlayacak. Asıl heyecan ise 2017 sezonu MotoGP yarışları ise 10 Mart’ta Katar’da start alacak.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2017 Movistar Yamaha MotoGP Takımı ve 2017 YZR-M1 Tanıtımı!

2017 MotoGP Takvimi Onaylandı!

REKLAM