in

2017 MotoGP Suzuki Ecstar Takım Tanıtımı Yapıldı!

Yazar: İlker Genç

Suzuki Ecstar Takımı, 2017 MotoGP sezonu için lansmanını yapan takımlar arasında girdi.

Alex Rins ve Andrea Iannone, bu sene Suzuki Ecstar Takımı’nın pilotları. Ezeli rakipleri ile zorlu bir mücadele içerisine girecek olan bu ikili, yapılan tanıtımda, Suzuki 2017 GSX-RR model motosikletlerinin üzerini açarak meraklı Suzuki takipçileri ve basın mensupları ile buluşturdu.
2017 MotoGP Suzuki Ecstar Takım Tanıtımı Yapıldı! 1. İçerik Fotoğrafı
Motosiklete dışarıdan bakıldığında yapı olarak ciddi bir değişiklik hissedilmese de etiketlerin değiştiğini görüyoruz. Ayrıca iç aksam olarakta önemli değişiklikler geçirdiği belirtiliyor. Yeni sezonda, yeni pilotlarıyla podyum şansını arayacak olan Suzuki Ecstar, bakalım hangi başarılara damga vuracak? 
2016’ya baktığımızda, 2017 sezonunda Rossi ile Movistar Yamaha Takımı’nda yarışacak olan Maverick Vinales’in Silverstone’da Suzuki Ecstar Takımı ile kazandığını görüyoruz. 2017 sezonu için Hamamatsu’lu takım, prömiyer sınıfta 2016 Avusturya (Red Bull, Spielberg) GP’sini kazanan Andrea Iannone ve Moto2’de genel sıralamada üçüncü olan Alex Rins ile kendini pistlerde gösterecek. 
2017 MotoGP Suzuki Ecstar Takım Tanıtımı Yapıldı! 2. İçerik Fotoğrafı
Suzuki Ecstar Takımı, MotoGP resmi testlerinden bir gün önce Sepang, Malezya’da tanıtımını gerçekleştirmiş oldu. İlk olarak Takım Yöneticisi Davide Brivio konuştu. Ardından yeni pilotlar, Iannone ve Rins düşüncelerini dile getirdi. 
Daha sonra Takım Direktörü Satoru Terada ve Teknik Müdür Ken Kawauchi, proje hakkında açıklamada bulundular. Ve son olarak iki pilot, üzerinde 29 ve 42 numaları bulunan yeni motosikletlerinin örtülerini açtılar. 
2017 MotoGP Suzuki Ecstar Takım Tanıtımı Yapıldı! 3. İçerik Fotoğrafı
Valencia’daki testler esnsında sırtını sakatlayan Alex Rins şu şekilde açıklamada bulundu: “İyi hissediyorum. Ağrı hissetmiyorum bu yüzden yeni projeye başlamaya hazırım. Motosikleti sürmek için can atıyorum. Değişim kolay değil. Valencia’da elimde çok fazla güç hissettim ve hızlı gitmek kolay değildi. Çok çalışmamız gerekiyor. En önemlisi başlamak için çok heyecanlıyım. Takıma girdiğimde, yeni bir aileye girmiş gibi hissettim. Kazadan sonra, herkes bana nasıl olduğumu soruyordu ve tüm ekip hastaneye kadar gelmişti. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. GSX-RR’ın, Moto2 motosikletinden daha ağır olduğunu hissettim ve virajlara girdiğimde, düşeceğim sandım fakat bu his eşsiz ve inanılmazdı. Bu sene, daha hızlı olmayı ve tecrübe kazanmayı öğrenmek istiyorum.”
2017 MotoGP Suzuki Ecstar Takım Tanıtımı Yapıldı! 4. İçerik Fotoğrafı
Ducati Takımı’ndan transfer olan 29 numara ile yarışacak olan Andrea Iannone’nın açıklamaları ise şöyleydi: “Kışın, hem dinlendim hem de antrenman yaptım. Dinlenmek ve aynı zamanda antrenman yapmak çok önemli. Motosiklet hakkında Valencia’daki ilk izlenimim oldukça iyiydi. Çok iyi çalıştık ve motosiklet gerçekten çok özel. Şasi, iyi iş çıkarıyor. Benim tarzıma daha yakın olduğunu düşünüyorum ve bu iki sene hakkında mutluyum. En başında, çok iyi izlenimlerim oluştu. Bir aile takımı gibi ve bu çok iyi bir şey. Garajdaki arkadaşlar, devamlı gülümsüyor ve bu, bir yarış pilotu için çok önemli. MotoGP’de kazanmak, çok zor. Bir çok üretici ve pilot var. Fakat hep birlikte, elimizden gelenin en iyisini deneyeceğiz ve gelecekte kazanmayı umuyorum, neden olmasın?”

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2017 MotoGP Suzuki Ecstar Takım Tanıtımı

2017 Sepang MotoGP Resmi Test Sonuçları – 1. Gün

REKLAM