in

2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro!

Yazar: Can Deniz

Ducati’nin yeni Enduro canavarı Multistrada 1200 Enduro Pro, yüksek teknik özellikleri, stil sahibi özel dizaynı ile keşfedilmemiş yolları ve dünyayı keşfetmeye çağırıyor.

Dinamik, sofistike, teknolojik olarak geliştirilmiş, kendine özgü; kısaca İtalyan Marka Ducati stili, dayanıklı off-road parçaları kullanılarak evrim geçirmiş denilebilir.  
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 1. İçerik Fotoğrafı
Yeni 1200 Enduro Pro, 30 litre yakıt deposu, 19 inç ön lastik, uzun süspansiyon, sağlam gövdesi ve off-road lastikleri ile iki teker üzerinde sizi, kimselerin gitmeye cesaret edemediği dünyayı keşfetmeye davet ediyor. 
Multistrada 1200 Enduro Pro, motor performansı ve yüksek teknolojik özellikleri ile kombinlenen çok yönlü ve rahat sürüş pozisyonu, stil sahibi ve özel tasarımı ile off-road maceralarına başlamanız için gereken tüm unsurları sunuyor. 
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 2. İçerik Fotoğrafı
Yenilikçi TeknolojiDucati, açıkladığı yeni Multistrada Enduro için en son teknoloji özellikleri kullandığını belirtiyor. Güvenlik anlamında, Bosch IMU platformu, viraj içi ABS’yi, kombine frenleri, viraj farlarını, wheelie (tek teker) kontrolünü ve araç yatış kontrolünü yönetiyor. Çekiş kontrolü yanısıra tüm bu özellikler, sürücünün tercihine göre ayarlanabiliyor. 
5 inç gösterge ekranındaki değişiklikler, seçilen sürüş modunu temel alıyor ve sürücü tarafından motosikletin bütün tutumunu değiştirebilen kapsamlı bir menü sistemi bulunuyor. LED ön farlar, parlak bir şekilde yolu aydınlatırken, Cruise kontrol (hız sabitleyici) ve arkadan ışıklandırılmalı kontrol mekanizması, gece sürüşlerinde bile gelişmiş konfor ve güvenlik sağlamayı başarıyor.
Elektronik yarı aktif süspansiyonlar, her sürüş stiline ve her bir araziye uyuacak şekilde düzenlenmiş. Güçlü Testastretta motor, etkileyici gücü ile maksimum tork ve her bir devirde güç sağlamak üzere donatılmış.
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 3. İçerik Fotoğrafı
Motor ÖzellikleriDucati Multistrada 1200 Enduro Pro’da bulunan Euro4 onaylı Testastretta DVT motor, Bologna’da üretilen motorların dünyaca ün kazanmasında etkili olan Desmodromik subap sistemini kullanıyor. Ducati Testastretta DVT, 1198cc güç ile 9,500 devirde 160 beygir güç ve 7,500 devirde ise 136 Nm tork sağlıyor. Altı vitese sahip olan Multistrada 1200 Enduro Pro, düşük hızdaki bölgelerde, off-road performansını geliştirmek ve teknik anlamda daha iyi yol tutuş için Multistrada ailesinin diğer motosikletlerinden daha kısa olan ilk vites oranı kullanılmış. Ayrıca Multistrada 1200 Enduro’da kaydırmalı debriyaj bulunuyor. 
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 4. İçerik Fotoğrafı
Sürüş ModlarıMultistrada 1200 Enduro Pro’nun, Enduro, Touring, Sport ve Şehir olmak üzere dört adet sürüş modu bulunuyor. Bunlar ne işe mi yarıyor? Hemen göz atalım. Arka tekerin kalkmasını önleyen üstün güvenlikli sürüşü ile Şehir Sürüş Modu; Multistrada 1200 Enduro Pro’yu yüksek adrenalinli bir makinaya çeviren ve maksimumu zorlamak isteyen sürücüler için ideal Sport Sürüş modu; pürüzsüz ve gittikçe artan güç sağlayan, uzun sürüşler için ayarlanabilir süspansiyonlar ile hem artçı hem de sürücü için maksimum konforu sağlayan Touring Sürüş Modu; maksimum tutuş ve ivmelenme sağlayan en pürüzlü araziler için uygun ve off-road karakterinin en öne çıktığı Enduro Sürüş Modu.
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 5. İçerik Fotoğrafı
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 6. İçerik Fotoğrafı
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 7. İçerik Fotoğrafı
Şasi ÖzellikleriMultistrada 1200 Enduro Pro, yakıt deposunun yanındaki “Enduro” logosu ile “Kum” renk skalası ile sunuluyor. Çift tona sahip kum rengi sele, Enduro Pro’ya özel. Off-road ruhu ile Multistrada 1200 Enduro Pro, önde 120/70 R19 ve arkada 170/60 R17 Pirelli SCORPIONTM Rally lastikler ile donatılmış. Bu lastikler, asfaltta muhteşem performans garantilerken aynı zamanda ciddi bir off-road sürüşüne olanak sağlıyor. Multistrada Enduro Pro, LED ışıklar ile tamamlanan Touratech yan koruma demirlerine, peglerde ayakta iken sürüş için ideal olan alçak rüzgarlığa ve yasal-trafiğe çıkabilir Termignoni egzoza sahip.
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 8. İçerik Fotoğrafı
Ducati Viraj FarlarıIMU, gece ya da görüş açısı zayıf olduğunda daha fazla aktif güvenlik sağlayan Ducati Viraj Farları’na sürekli olarak yatış açısı bilgisini sağlıyor. Bir viraja girerken, ön farlarda yerleşik olan özel LED’ler, karanlığa doğru sürmektense virajın çevresini görmeyi sağlayarak belirlenmiş yatış açısında yolun istikametine göre dönebiliyorlar. 
Yatış açısı sensörü, motosikletin döndüğünü farkettiğinde, LED’ler açılıyor. Yatış açısını dengelemek adına ve herhangi bir engelin en kısa sürede görülebilmesi için ışıklandırma viraja doğru yönlendiriliyor.
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 9. İçerik Fotoğrafı
Akıllı StartMultistrada 1200 Enduro Pro, mekanik bir anahtar kullanılmadan çalıştırılabiliyor. Sürücü, motosiklete cebinde anahtarı ile yaklaştıkça, sistem anahtar kodunu 2 metre menzile kadar tanıyıp çalışmasına olanak sağlıyor. Bu noktada, anahtarı açma düğmesine basit şekilde basarak panel açılıyor ve ardından sürücü de motoru çalıştırabiliyor.
Ayrıca Multistrada 1200 Enduro Pro’nun direksiyon kilidi, elektronik olarak çalıştırılabiliyor. Motosikleti park ederken, ilgili tuşa basarak yönetilebiliyor.
2018 Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro! 10. İçerik Fotoğrafı
Ducati Multimedya Sistemi (DMS)Yeni Multistrada 1200 Enduro, akıllı telefonlarla otomatik olarak bağlantı kuran Bluetooth teknolojisi sayesinde, gelen telefonları cevaplama, gelen SMS hakkında uyarı ya da favori şarkıyı seçme ve dinleme gibi fonksiyonları ile standart olarak Ducati Multimedya Sistemi ile donatılmış.

Fotoğraflar için : 2018 Ducati Multistrada 1200- Enduro Pro
Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro Videosu: 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Telefonunuz ile Uyumlu Yepyeni 2018 Yamaha YZ450F!

“Wheels and Waves” Festivaline Honda Custom Modeller Damgasını Vurdu!

REKLAM