in

Şehir İçinde Güvenli Sürüş İçin 10 İpucu

Şehir içinde güvenli sürüş gerçekleştirmek için yalnızca iyi bir sürüş yeteneği asla yeterli olmaz. Bunun için her sürücünün trafikte mükemmel bir dikkat içerisinde olması gerekiyor. Bu hususta en çok dikkat edilmesi gereken on unsuru sizler için derledik.

Şehir İçinde Güvenli Bir Sürüş İçin Seni görmelerini sağla

Havalı ceketler giymek her ne kadar çekici olsa da özellikle kask ve ceketlerde açık renkler tercih etmek gerekiyor. Koyu renk ceket giymekte ısrar ederseniz de üzerine en azından reflektörlü bir yelek giyin.

şehir içinde güvenli bir sürüş

Açık Alanlarda Kal

Motosiklet sürmek güç ve kontrol getirir. Bunları kullanarak grupların arasına dalmaktan kaçınıp kör noktalardan uzak durursan güvende kalabilirsin.

şehir içinde güvenli bir sürüş

Etrafı Sürekli Tara

Şehir içinde güvenli bir sürüş için sürekli öne bakmamak da bir diğer kural. Başın sürekli hareket hâlinde olsun ve etrafını, aynalarını, arkanı, kör noktalarını sürekli tara.

Her Zaman Bir Kaçış Yolu Ara

Motosikletinin boyut ve kıvraklığını avantajına kullan. Ani fren yapmak her zaman iyi bir çözüm olmaz; özellikle de yeterli fren mesafesi olmadığında çimlere veya başka bir yere kaçabilecekken. Hem hareket halinde hem de dururken sürekli kaçış fırsatları ara.

Sola Dönüşlerde Dikkatli Ol

Arabaları bile göremeyen sürücüler varken sol sinyali yanık olan bir sürücünün seni göreceğini sanma. Uzun farlarını gün boyunca yakılı tut ve gerekirse korna çal.

 

şehir içinde güvenli bir sürüş

Işıklardan Çıkarken Acele Etme

Işıklardan en hızlı çıkabilecek olan araç elbette bir motosiklettir ama bu, avantajdan çok tehlike getirebilir. Yeşil yandığında otomobillerin geçmesini bekle, bu sana sağ ve sol taraftan gelen tehlikeler için bir bariyer oluşturur.

Şerit Seçerken Akıllı Davran

Özellikle otoyollarda sol şeritte kalmaya bak. Çünkü sağ şeritteki araçlar çıkmaya hazırlanıyor olabilir. Onların arasında kalmak istemezsin. Ayrıca sağ şeritte 

şehir içinde güvenli bir sürüş

Zemin Koşullarını Takip Et

Çukurlar, gevşek çakıl, dalgalı kaldırım gibi şeyler neyin çarptığını bilmeden motosikletten uçmana neden olabilir. Bu yüzden yol şartlarına dikkat et. Gerekirse kendine zaman tanı ve yavaşla.

şehir içinde güvenli bir sürüş

Özgüvenli Sür Ama Agresif Davranma

En hızlı araç sen olabilirsin ama en az korunan da sensin. Yine de korkarak hareket etme ve özgüvenli bir şekilde sür. Ortam güvenliyken sinyallerini hatta ellerini kullanarak özgüvenli bir şekilde çekinmeden hareket et.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ne kadar iyi motosiklet sürücüsünüz? #2

BMW GS Modellerini Ne Kadar Biliyorsunuz?

REKLAM