in

Yamaha’dan Üç Tekerlekli İki Yeni Konsept!

Yazar: Ahmet TEZCAN

Intermot fuarında dikkat çeken 01GEN’in ardından Yamaha iki yeni konsept motosikleti daha görücüye çıkardı; üstelik yine üç tekerlekli!

Yamaha, üç tekerlekli ‘Tricity’ scooter modelinin baz alındığı iki yeni konsept modelini duyurdu. Yamaha, ‘Saf Dinamizm’ adı altında Intermot fuarında görücüye çıkardığı 01GEN ve 02GEN’in yanına böylece 03GEN-f ve 03GEN-x modellerini de eklemiş oluyor.

Yamaha'dan Üç Tekerlekli İki a href=

03GEN-F, bu hafta içerisinde Tayland’da düzenlenen Bangkok International Motor Show’da ilk kez görücüye çıktı. Alçak ve geniş bir ön kısma sahip olan konsept modelin farları Yamaha’nın R serisi motosikletlerinden ilham alınarak tasarlanmış. Farların altında ise eğilen tekerleklerin üzerine birer adet hava deflektörü (spoyler) yerleştirilmiş.

Yamaha'dan Üç Tekerlekli İki Yeni Konsept! 2. İçerik Fotoğrafı

Diğer dizayn detaylarına ise tamamen dijital bir ekran ve keskin tasarımlı yüksek arka kısım dahil oluyor.

 

Yamaha'dan Üç Tekerlekli İki Yeni Konsept! 3. İçerik Fotoğrafı
Yamaha'dan Üç Tekerlekli İki Yeni Konsept! 4. İçerik Fotoğrafı

Henüz halka açık bir şekilde gösterim için hazır olmayan diğer model ise 03GEN-x. Tel jantları ve yukarı bakan egzozu ile 03GEN-x, klasik scrambler tasarımlarından ilham alınarak tasarlandığını belli ediyor. Ayrıca deri selesi ve bakırın vurgulandığı modelde retro çizgiler de başarılı bir şekilde yansıtılırken, X şeklindeki farının modern dizaynı da etkileyici bir zıtlık ortaya çıkarmış. 03GEN-x’in arkasındaki kalın tüp şeklindeki yapıda stop lambası ve sinyal lambaları da mevcut.

 

Yamaha'dan Üç Tekerlekli İki Yeni Konsept! 5. İçerik Fotoğrafı

 

Her iki 03GEN konsepti de 01GEN gibi yakın bir zamanda üretime girecek gibi gözükmüyor. Yamaha, Tricity gibi çok tekerlekli modellerden üretme niyetin de olduğunu söylese de, muhtemelen geleneksel Yamaha tasarımı üzerinde devam edecek gibi.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Yamaha XV950 Racer Duyuruldu

Leon Camier, 2015 MV Agusta F4 RC’yi Tanıttı!

REKLAM