in

2010-2014 Ducati Multistrada’lar Geri Çağırılıyor

Yazar: Ahmet TEZCAN

2010 ve 2014 yılları arasında üretilmiş Ducati Multistrada 1200’ler, gaz kolunun tam kapanmasını engelleyen bir problem nedeniyle geri çağırılıyor.

Ducati Kuzey Amerika, 2010 ve 2014 yılları arasında üretilmiş 5,962 adet Multistrada 1200‘ü gaz kolunun tam kapanmasını engelleyen bir problem nedeniyle geri çağırıyor.

 

2010-2014 a href=

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin yayınladığı dokümanlara istinâden, gaz kolunun iç kısmındaki bowden kablosunun ayrılma ve gaz kolunun kapanmasını engelleme olasılığı bulunuyor ki bu da sürücünün kontrolü kaybedip kaza yapmasına sebebiyet verebilir. Multistrada’ların bu problemi normalden daha sert bir gaz verme anında yaşayabilmesi mümkün.

 

2010-2014 Ducati Multistrada'lar Geri Çağırılıyor 2. İçerik Fotoğrafı

 

Ducati’nin dediğine göre gaz kolu gerginliği hakkında üç adet alan raporu almışlar fakat herhangi bir kaza ya da yaralanmanın olmaması sevindirici.

 

İlgili bölgedeki yetkili bayiiler, üst gaz korumasını bu problemi engellemesi için tasarlanmış yeni bir parça ile değiştirecekler. 

 

Düzeltme: Ducati Türkiye Distrübütörü Korlas, Birleşik Devletler’in Avrupa Birliğinden tamamen farklı normlara sahip olduğundan buradaki teknik araştırma ve geri çağırmaların Avrupa ve Türkiye ile ilintisinin bulunmadığı, Ducati İtalya tarafından da Türkiye veya herhangi bir Avrupa ülkesine bu geri çağırılmanın duyurulmadığı bilgisini vermiştir.

 

Geri çağırmanın etkli olacağı araçların şasi numaraları ve konu hakkındaki detaylı bilgi için:

http://www-odi.nhtsa.dot.gov/acms/cs/jaxrs/download/doc/UCM474910/RCLRPT-15V152-7930.PDF

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Yamaha YZF-R1M Avrupa’da Tükendi!

Daelim ücretsiz check-up ve test sürüşleri günlerine yoğun ilgi!

REKLAM