in

2013 Yılının En Çok Satan ÇIPLAK Modelleri

Yazar: Sanço Panço

ÇIPLAK

600cc. üzeri

Devir çıplakların devri. Bu çıplak sayıları önümüzdeki yıl daha da artacağa benziyor. Honda’nın enduro kılıklı motoru NC700X de buralarda bir yerde olmalı ama, MOTED’den aldığımız verilerde çıplaklar kısmında sadece NC700S’i görebildik. Bu listenin tahmini birincisi, her nereye gittiyse NC700X olmalı. Çıplak segmentinde özel bir yere ve fiyata sahip Monster’in 81 adet satıldığı düşünülürse, Honda ve Yamaha bu pazarda en az 500’er adet satabilmeli. Gerçi Honda geçtiğimiz yıl 500’lük CB sınıfını getirmiş olsa, bu seviyeleri çok rahat yakalardı, ancak tahminen NC serisinin önü kesilmesin diye, CB serisinin gelişi bu seneye kaldı. Kemal Sunal’ın Kapıcılar Kralı filminde yaşlı bir adam vardır, sürekli yukarıdan bağırır: “Yazacağım bunu gazeteye!”. Sonunda da da “Gazeteye yaza yaza düşürdüm hükümeti” der. Biz de yaza yaza Honda’yı ikna ettik galiba, bu sene 500’leri getirmeye karar vermişler. Lakin bu sefer önlerinde kendilerinden başka, gerçek bir rakip olacak. Bahar aylarında Avrupa’da piyasaya çıkması beklenen ve benzer fiyat etiketine sahip olacak Yamaha MT-07, Honda’ya zor zamanlar yaşatabilir.

 

Listeye bir baktık, pek de esamesi okunmuyor gibi görünen Fazer 8 100 tane satmış. Bravo Yamaha. Honda “ucuz yapacağım, az yaktıracağım” derken güçler 50 beygirlere düşünce, insanlar da kendilerine ucuz ama güçlü motor aramışlar, Fazer’i bulmuşlar. Helal olsun. Fuarda 20 bin liranın altında fiyatla satışa sunulan NC700X’in fiyatı 23,500 liralara tırmanmış durumda. Bu fiyata Fazer 8 almak mümkün. Hem daha güçlü, hem araba gibi değil, motor gibi devirlenebiliyor.

 

Fiyatının artacak oluşu sebebiyle CBF1000 sanırız bu sene getirilmeyecek. Dolayısıyla niyetiniz varsa ve kazara fuara gelirse elinizi çabuk tutun. Bir diğer önerimiz de, Honda alacaksanız fuarda aldınız aldınız, sonrasında Honda sene boyunca fiyatları yükseltiyor ve rakipleri ile eşit seviyelere çıkıyor. Motorlarının tükenmesi de cabası.

 

2013 Yılının En Çok Satan ÇIPLAK Modelleri 1. İçerik Fotoğrafı

2013 Yılının En Çok Satan ÇIPLAK Modelleri 2. İçerik Fotoğrafı

 

 

*Bu sıralama sadece MOTED verilerine göre yapılmıştır. Diğer markalar veya dernekler motosiklet satış adetlerini paylaşmak isterlerse dergimizin sayfaları kendilerine açıktır.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2013 Yılının En Çok Satan ENDURO Modelleri

2013 Yılının En Çok Satan CUSTOM Modelleri

REKLAM