in

2014 BMW R 1200 RT

Yazar: Batuhan Emrem

Büyük tourer kategorisinin lider modellerinden BMW R 1200 RT yenilendi.

Bavyeralı firmanın başarılı gezi endurosu R 1200 GS’yi yenilemesinden sonra benzer bir değişiklik de Grand-Tourer’ı R 1200 RT üzerinde yapılmış. Maceracı kardeşi GS ile aynı motoru kullanan RT, böylece BMW’nin geliştiridiği yeni hava-sıvı karışık soğutmalı boxer motora sahip olmuş. Yapılan değişiklikler listesinde ise ayrıca daha donanımlı elektronik sistemler geliştirilmiş gövde dinamiği de mevcut.

 

Yere paralel iki pistondan elde edilen 125 beygir güç ve 124 Nm torku uzun ve yüklü yolculuklar için motosikleti daha da uygun hale getirmiş. Yağmur ve yol olmak üzere 2 adet sürüş seçeneği sunan R 1200 RT ayrıca opsiyonel olarak daha sportif sürüşler amaçlayanlar için Dynamic moda da sahip. Sürüş modlarının yanı sıra büyük asfalt gezgini aynı zamanda antipatinaj ve yardımcı-kaldırma (Hill-Holder) sistemlerini de bulunduruyor. RT’nin opsiyon listesinde sunduğu bir başka elit özellikse debriyaj manetini sıkmadan vites değiştirmeye imkan veren quick-shifter.

 

2014 a href=

 

Yeni RT’nin şasisi daha da güçlendirilmiş ve özellikle kısa boylu sürücülerin zorlanmaması için sele ve ayak pegleri 2 cm alçaltılmış. Şüphesiz yeni RT’ye bakıldığında göze ilk çarpan bütün bu gizli kalmış özelliklerinden ziyade yenilenmiş gövde tasarımı. Genel hatlarıyla kendinden önceki modelle aynı yapıyı paylaşsa da şimdi daha dinamik çizgilere sahip. Tıpkı daha kaslı abisi K 1600 GT gibi sportif bir hale bürünmüş. Geniş yapısı ile soğuğa ve rüzgara karşı ekstra koruma sağlarken elektronik olarak ayarlanabilen ön camı ile sürücüsüne üst düzey bir konfor sunuyor ki marka patronu Stephan Schaller: “Sürücü yağmurda kuru kalacak” diyecek kadar motosikletin hava şartlarına karşı korumasına güveniyor.

 

Gezileri daha eğlenceli hale getiren ve uzun mesafeleri devirmekte oldukça yardımcı olan müzik ise RT’nin sunduğu özellikler arasında. K1600 modellerinde de olduğu gibi motosikletin müzik sistemi Ipod, Mp3 çalarlar ve Bluetooth sistemleriyle uyumlu şekilde çalışıyor.

 

BMW R 1200 RT bembeyaz kağıt üzerinde tekrardan yaratılmış bir tourer değil. O hala sınıfında lider olan bir motosikletin yepyeni özelliklerle daha da geliştirilmiş hali ki zaten ihtiyacı olan da yeniden doğmak değil, kendini daha da güçlendirmekti.

 

2014 BMW R 1200 RT 2. İçerik Fotoğrafı

 

 

 

 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Harley Davidson Street 500-750

2014 Yamaha MT-07

REKLAM