in

2014 Piaggio Liberty 3V

Yazar: Batuhan Emrem

İtalyan marka Piaggio, çok satan Liberty scooterını yeni yakıt tasaruflu 3 valfli motoruyla 2014 yılında piyasaya çıkartmaya hazırlanıyor.

Bir sulak alan, göl kenarı veya nehir yatağındaki habitat nasıl ki sivrisinekler tarafından oluşturuluyorsa, Dünya’nın bütün modern şehirlerindeki habitatların başlıca elemanı, sokak aralarında vızır vızır gezen kullanımı kolay, pratik scooterlardır. Elbette scooter konusunda en uzman olan markalardan birisi bu türün ana vatanı sayılacak olan İtalya’dan Piaggio.

2014 Piaggio Liberty 3V 1. İçerik Fotoğrafı

 

Yeni Liberty Avrupa’da 3V 125 ve 3V 150 olmak üzere (gerçek hacim 124cc ve 155 cc) iki farklı versiyonla yerini alacak. Piaggio yeni motosikleti firmanın yeni 3 valfli motoruyla üretiyor. Daha verimli şekilde güç üretebilmesi için motor içindeki sürtünmeyi azaltacak yenilemeler yapılmış ve aynı zamanda servis süresi daha da uzatılmış.

 

Piaggio Liberty 3V 125 için 7500 devir/dk’de 10.2 beygir güç ve 10.5 Nm tork üretirken biraz daha güçlü olan Liberty 3V 150 ise 7250 devir/dk’de 11.7 beygir ve 13 Nm tork değerine sahip. Yeni Liberty eski modele aynı far ve diz karenajıyla benzese de artık daha geniş bir tekerlekler arası mesafeye sahip. Aynı zamanda ön tekerlekte daha küçük olan 15 inch’lik ve arka ise 14 inch’lik ölçüler kullanılmış. Daha küçük jantları saran daha ince lastiklerinse Piaggio yetkilileri tarafından daha konforlu ve daha etkili frenleme sağladığı yönünde belirtiliyor.

2014 Piaggio Liberty 3V 2. İçerik Fotoğrafı

Yapılan değişikliklerden birisi de sele üzerinde olmuş. Liberty’nin selesi yeni süngeriyle daha fazla konfor sunarken biraz daha dar hale getirilerek özellikle kısa boylu veya bayan sürücüler için motosikleti kontrol etmek kolaylaştırılmış.Üstelik sele konusundaki değişiklikler yalnızca üzerinde olmakla da kalmıyor. Yeni selenin altında bulunan bagajın alanı ise eski modele oranla %23 arttırılmış. Bu da akünün yeri değiştirilerek sağlanmış.

Yeni Liberty şehre özgürlüğü ise Blu Midnight, Bianco Perla, Nero Grafite ve Marrone Onix renkleriyle getirecek.

 

 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2014 Kawasaki Z1000SX

2014’te Harley Davidson Yenilikleri

REKLAM