in

2014 Yamaha XVS1300 Custom

Yazar: Batuhan Emrem

Yamaha’nın sert makinesi cehennemden çıkageldi!

2014 yılı için yeni modellerini tanıtan Harley-Davidson’dan sonra okyanusun öbür tarafında bulunan Japonya güçlü kozlarından birisini oynadı. Büyük cruiser motosikleti XVS1300’ü özel parçalarla donatarak bir “Custom” yaratan firma ortaya koyduğu modelle bu tarz bir motosiklet almak isteyen müşterilerin kafasını oldukça karıştaracağa benziyor.

 

Karşımızda duran motosiklet aslında yepyeni bir model değil. Amerika’da Stryker ismiyle XVS1300 Custom 2011 yılından beri satılmaktaydı ancak şimdi Yamaha bu motosikleti Avrupa pazarında da satmaya hazırlanıyor. Kesinlikle agresif ve hırçın bir hali motosiklet belki de karakterini en iyi sembolize eden ateş kırmızısı bir renge bürünmüş ve gerçekten baştan çıkarıcı görünüyor.

 

2014 Yamaha XVS1300 Custom 1. İçerik Fotoğrafı

 

Yamaha cruiser sınıfında en son olarak XV950 ile görünerek bu segmente olan ilgisini göstermişti. Şimdi ise Midnight Star’la aynı şasiye sahip XVS1300 Custom ile pazardaki iddasını daha da kuvvetli hale getirmeyi amaçlıyor. 60 derecelik V-Twin motoru 1304 cc hacminde ve 5500 devir/dk’de 72 beygir güç ve 3000 devir/dk’de 103 Nm tork üretiyor. Islak ağırlığı 293 kg olan bir motosikleti harekete geçirebilmek için bu değerlerin pek de altına inmesi beklenemez.

 

Motosikletin en iddialı olduğu nokta ise koca V-Twin’inden ziyade cehennemden çıkmış izlenimi yaratan göz alıcı tasarımı. Geniş bir gidon açısı sebebiyle uzun ön çatal ve ona bağlı olan 21 inch ölçüsündeki kırmızı şeritli estetik siyah jant motosikletin en dikkat çeken özelliği. Buna ek olarak yine siyah olan egzozların son kısımlarına yer doğru bakan bir şekil verilmiş. Gaz koluna dokunulduğunda gürleyerek yerdeki tozu ve yaprakları savurarak vahşi şekilde ilerleyişini görmek XVS1300 Custom’ın sahibine olduğu kadar onu izleyenlere de büyük bir zevk vereceği kesin.

 

2014 Yamaha XVS1300 Custom 2. İçerik Fotoğrafı

 

Motosikletin arka tekerleği de genişletilerek 210 mm haline gelmiş. Yamaha yeni Custom için: “Düşük hızlarda yüksek manevra ve yüksek hızlarda ise mükemmel sarsılmazlık kabileyeti.” diyor. 680 mm yüksekliğinde -daha doğrusu alçaklığında- bir sele ve uzun bir aks mesafesiye ile dengeli bir sürüşü oalcağı kesin ancak yine de 293 kg’lık bir makineyi durdurmak için yalnızca 320 mm’lik tek diskin bulunduğu bir ön fren sistemi düşünüldüğünde fazla yüksek hızlara çıkmak hikayenin muylu sonla bitmemesi anlamına gelebilir. Yamaha XVS1300 Custom’ın Avrupa fiyatını ise 10.999€ olarak belirledi. Bu cehennem meleğini ülkemizde de görmek için sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

2014 Yamaha XVS1300 Custom 3. İçerik Fotoğrafı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2014 Harley-Davidson Dyna Low Rider

Honda CB300F mi geliyor?

REKLAM