in

2015 Aprilia Tuono V4 R ABS APRC İlk Bakış

Yazar: Moe

İtalyan motosiklet üreticisi Aprilia, super naked modeli Tuono V4 R ABS APRC’nin 2015 yılında bir takım güncellemeler alacağını duyurdu.

Alfabe çorbası ismini bir kenara bırakırsak Tuono V4 R ABS APRC; sektörün en başarılı elektronik paketine sahip olması, titizlikle geliştirilmiş güçlü V4 motor bloğu ve keyifli sürüş karakteristiği sayesinde bir çok otorite tarafından şimdiye kadar üretilmiş en başarılı çıplak motosiklet olarak gösteriliyordu.

 

 2015 Aprilia Tuono V4 R ABS APRC İlk Bakış 1. İçerik Fotoğrafı

 

Aprilia Performance Ride Control (APRC) elektronik paketi; halihazırda 8 kademeli çekiş kontrolü, 3 kademeli wheelie kontrolü (ani gaz tepkilerinde tekere gelmeyi limitleyen elektronik sistem), yarış senaryoları için geliştirilmiş kalkış kontrolü ve quickshifter özelliklerini barındırıyor. APRC’nin detaylı açıklama videosunu ise aşağıdan izleyebilirsiniz:

 

 

Aprilia’nın supersport modeli RSV4’ün V4 motor bloğunu paylaşan Tuono’nun 2015 modelinde, egzoz sisteminin yeniden elden geçirilmesi sayesinde gücü 170 beygire, maksimum torku ise 113 Nm’ye çıkarılmış.

 

Tuono’nun geriye kalan özellikleri ise 2014 model ile aynı kalacak gibi görünüyor… Eski haberlerimizden hatırlanacağı üzere (bakınız: Aprilia’dan Tuono’ya Yeni Dokunuşlar) Aprilia Tuono V4 R, 2014 yılında da yeniden geliştirilmiş yarış ABS’si, kapasitesi artırılmış ve ergonomisi geliştirilmiş benzin deposu, Brembo M432 monoblok radyal ön fren kaliperleri başta olmak üzere bir takım geliştirmeler almıştı…

 

2015 Aprilia Tuono V4 R ABS APRC İlk Bakış 2. İçerik Fotoğrafı

 

Fabrika içerisinden alınan bilgilere göre 2015 yılı için yapılan bu küçük güncelleştirmelerin “çığır açıcı” nitelikte olmamasının temel sebebi ise 2016’da bizleri yepyeni bir Tuono’nun beklemesi olarak gösteriliyor. Hem pist ortamında, hem sokaklarda hem de uzun yol senaryolarında sürücülerini mest eden İtalyan naked’ın yeni modelinde, selefinin başarısını gösterip gösteremeyeceğini ise bekleyip hep birlikte görmemiz gerekiyor…

 

2015 model Tuono V4 R ABS APRC’nin renk opsiyonları ise şu şekilde:

 

Mat Siyah:

2015 Aprilia Tuono V4 R ABS APRC İlk Bakış 3. İçerik Fotoğrafı 

 

Mat Beyaz:

2015 Aprilia Tuono V4 R ABS APRC İlk Bakış 4. İçerik Fotoğrafı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2015 Honda Gold Wing F6B

2015 Kawasaki Versys 1000 Kameralara Yakalandı

REKLAM