in

2015 Arai Rx-7 GP Isle of Man TT

Yazar:

RX-7 GP’nin yarışa hazır versiyonu baz alınarak tasarlanan Arai RX-7 GP Isle of Man TT 2015 duyuruldu. İşte detaylar…

Arai, ECE 22-05 düzenlemesini içeren ve SNELL M2010 standardındaki ilk kaskı olan RX-7 GP’yi duyurmaktan gurur duyuyor. RX-7 GP, her bakımdan olduğu gibi teknoloji konusunda da Arai için referans noktası oluşturacak düzeyde. Dizayna baktığımızda RX-7 GP’nin SNELL M2010 ile üretildiğini görüyoruz ki bu darbe emme testlerinde en iyi sonuçları almayı sağlayan bir özellik. Ayrıca kask zorunlu olarak ECE 22-05 düzenleme standardına uygun üretilmiş.

 

2015 Arai Rx-7 GP Isle of Man TT 1. İçerik Fotoğrafı

 

RX-7 GP’nin yarışa hazır versiyonu baz alınan bu özel model, İtalyan tasarımcı Aldo Drudi’nin eşsiz kimliğini taşıyor. Üçlü sarmal logosu ve resmi TT logosuyla gelen kask oldukça otantik görünüyor.

 

2015 Arai Rx-7 GP Isle of Man TT 2. İçerik Fotoğrafı

 

Teknik Özellikler

 

Periferik Kemerli SNC Dış Kaplama

Vizörün üst kısmına yatay yerleştirilen kemer, dış kaplamanın katılığını daha da arttırmış. Bu kemer yapısı, F1 kask üretimi sırasında başın ön kısmını desteklemesi için tasarlandı.

 

Hava Kanadı

Hava kanadı, MotoGP tarafından test edilip eldiven giyerken bile hatta her sürüş pozisyonunda gerçekten kolay ayarlanabilir olduğu doğrulanmış. Hava kanadı sayesinde en yüksek hıza ulaşırken herhangi bir türbülans, sürüklenme ya da tokatlanma meydana gelmiyor.

 

Tip 10 Difüzör

RX-7 GP, “Air In Stabilizör” ile donatılmış ayrıca difüzörün içinde arka ve ön hava girişlerinin arasına bir hava girişi yerleştirilmiş. Bunun yanı sıra gürültüyü azaltan ve hava girişini arttıran yeniden şekillendirilmiş “Delta Duct 5” de bu kaskta mevcut.

 

Daha Büyük Vizör

Yeni jenerasyon Super Adsis vizör, her iki yandan da 5mm genişletilerek daha geniş bir görüş alanı oluşturulmuş. Gövdenin üst kenarındaki sırtlar, dış kısım ve vizör arasında yumuşak bir geçiş sağlıyor. Ayrıca bu sırtlar rüzgarın gürültüsünü ve kaza durumunda kazanın etkisini azaltıyor.

 

Penetrasyona Karşı Test Edilmiş Dış Kaplama

Alt kısmın etrafındaki “Hyper Sırt”, kaskın dış kaplamasının oluşturacağı baskıyı önlüyor. Şık ve aerodinamik “Yan Egzoz Kanal-3”, hava akışını düzenlemek ve yükske hızda tokatlanmayı engellemek için dış kaplamaya entegre edilmiş.

 

Diğer Özellikler

Tekrar tasarlanan, yüksek etkili havalandırma sistemine sahip RX-7 GP, bu özelliğinin yanı sıra çıkarılabilir bir içliğe sahip. Her şartta konfor sunan kaskta acil çıkarma sistemi de mevcut, bu sayede herhangi bir kaza anında sağlık görevlileri anında müdahale etme olanağına sahip oluyor.

Güncel fiyatlar için tıklayınız.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Vale, 2015 MotoGP Kış Testleri İçin Yeni Kaskını Tanıttı!

Agv’den LCD Vizör Teknolojisi!

REKLAM