in

2015 Kawasaki Ninja ZX-10R

Yazar: Batuhan EMREM

Şampiyonun yeni kostümü belli oldu. Fazla heyecanlanmaya gerek yok, elbette yine yeşil!

Bir yanda sınıfındaki en iyi japon motosikleti, bir yanda geçen yıl Tom Sykes ile elde edilen World Superbike şampiyonluğu, diğer yanda ise Ninja’nın 30. yılı… Kawasaki’nin şu sıralar bu etkenlere karşı kayıtsız kalmayacağı ortadaydı. Akashi’li firma en güçlü ZX Ninja’sı için yeni bir kostüm hazırladı. Ortanca kardeşi ZX-6R’de de kullanılan yeni boya tasarımını aynen ZX-10R’ye de adape eden Kawasaki böylece Ninja’ların 30.yıl versiyonlarının hepsinin birbirine benzemesini sağlıyor.

 

2015 Kawasaki Ninja ZX-10R 1. İçerik Fotoğrafı

 

Şampiyon Ninja üzerinde yer alan yeni yeşil-beyaz boyanın tasarımı WSBK şampiyonu olan motosikletin gövde tasarımını da andırıyor, böylece Kawasaki hem elde ettiği şampiyonluğa hem de kutladıkları 30. yılı aynı anda sembolize ederek bir taşla iki kuş vurmuş oluyor. Tıpkı özel ZX-6R’de olduğu gibi motosikletin elmacık kemiklerinde yer alan “30.yıl” logosu, yeşil jant şeritleri ve yeşil amortisör fark yaratan detaylar. Kawasaki Ninja ZX-10R diğer Kawasaki modellerinde kullanılan KTRC sisteminden farklı olarak S-KTRC (Sport-Kawasaki Traction Control) özelliğine sahip. Bu sistem ile normal şartlarda hemen devreye girecek olan çekiş kontrol sistemi sürücünün agresif sürüşüne biraz daha tolerans göstererek arka tekerleğin bir süre patinajda kalmasına müsade ediyor.

 

Özel seri ZX-10R Ninja’nın standart modelden kozmetik birkaç değişiklikten başka farkı bulunmuyor. Yine de yeni yeşil-beyaz rengi (Kawasaki’nin yeni bir renginden bahsederken bunun yeşil olduğunu belirtmek biraz da paradigma aslında) ve ayrıntılarında gizlediği değişikliklerle Kawasaki Ninja hayranlarını kendisine hayran bırakacağı ortada.

 

2015 Kawasaki Ninja ZX-10R 2. İçerik Fotoğrafı

 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

ZX-6R Ninja’ya 30. Yıl Jesti

British Customs’ın Triumph Scrambler Yorumu…

REKLAM