in

2015 MV Agusta Turismo Veloce 800

Yazar: Batuhan Emrem

MV Agusta’nın yeni touring eseri sanki bir motosiklet değil, sportif bir uzay mekiği.

MV Agusta geçtiğimiz yıl bir touring motosiklet yaratacağını duyurduğunda bu haber büyük bir sürpriz etkisi yaratmıştı, öyle ki kendisini sadece sportif motosiklet üreten bir marka olarak tanıyorduk. “İtalyan İç Savaşı”nın touring cephesinde Ducati’nin Multistrada’sına karşı koyabilmek için ortaya çıkan Veloce 800, 2015’te aramıza katılıyor.

 

MV Agusta bizleri yine şaşırtmayarak elinden geldiğince sportif genlere sahip bir gezi motosikleti yaratmış. 800cc hacmindeki üç silindirli motoru ailenin naked modelleri olan Rivale ve Brutale’dekiyle aynı. Treillis çelik şasi içine yerleştirilen bu heyecan verici motor maksimum 110 beygir güç üretiyor ki bu üç silindirli bir başka rakibi Tiger 800’ün 95 beygir gücündeki motorundan daha fazla. Yapılan geliştirmelerle MV mühendisleri Turismo Veloce’nin motorundan orta devirlerde aynı motoru paylaştığı Rivale ve Brutale’ye göre %15 daha fazla tork elde etmeyi başarmış. Benzer şekilde Veloce, sahip olduğu dört farklı moda bağlı olarak yakıt tüketimi konusunda %20 daha tasarruflu. Bu dört farklı moddan Touring ve Rain arka tekerleğe 95 beygir güç aktarırken Sport modu tam güç olan 110 beygiri serbest bırakıyor. Custom ismine sahip olan son mod ise sürücünün isteğine bağlı olarak belirleniyor. 

 

2015 a href=

 

MV Agusta Turismo Veloce’yi bunun yanında bir uzay mekiğine benzetmemizin birkaç sebebi daha var. Motosikletin üç seviyeli gaz kontrolü, iki kademeli motor fren sistemi, iki kademeli motor tepki sistemi, devir limitleyici modu, çekiş kontrol sistemi ve 5”’lik renkli bir ekranı bulunuyor. Tüm bunların yanında EAS 2.0 quickshifter debriyaj kullanmaya gerek kalmadan vites değiştirmeyi mümkün kılıyor. Tasarımının her detayında MV imzasını taşıyan üçlü susturucular ve F4 tarzı tek farıyla Turismo Veloce nereden geldiğini kesinliklle belli ediyor.

 

MV Agusta yeni motosikletinin iki farklı versiyonun piyasaya çıkartacak. Bunlardan ilki olan Turismo Veloce 800 motosikletin sportif özellikleri kaybetmeden seyahet etmek isteyen sürücüler için, İki versiyon arasında daha “sade” olan bu model bluetooth, TFT ekran ve led ışıklar gibi donanımları bünyesinde barındırmaya devam ediyor. Daha da kabiliyetli ve donanımlı bir MV isteyenler içinse ikinci seçenek Veloce Lusso. Bu versiyon ise yol şartlarına otomatik olarak uyum sağlayabilme özelliğine sahip elektronik süspansiyonlarla ve 30 litrelik çanta takımına sahip. Standart Turismo Veloce 800’ün Avrupa fiyatı 15.990€ iken Veloce Lusso için 18.990€’yu gözden çıkartmak gerekiyor.

2015 MV Agusta Turismo Veloce 800 2. İçerik Fotoğrafı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Triumph Thunderbird Nightstorm Special Edition

Kawasaki 1400GTR’ye Ufak Dokunuş.

REKLAM