in ,

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti?

Yazar: Moe

Yeni yılın ilk gününe uyandığınızda siz de herkes gibi 2016’dan sağlık, mutluluk,
huzur, para mı bekliyorsunuz? Yoksa Uyandığımda aynada aynı adam, kredi
kartımdaki hala dünkü borç, aynı patron, aynı dertler…cilerdenmisiniz?

Gregoryen takvimin 2016. yılında bakış açınız ne olursa olsun, ortak bir noktamız var… Gelecek sene yeni bir motosiklet, yeni bir ekipman, motosikletimize takacağımız yeni bir parça veya iki teker üzerinde kurulacak dostluklar, yeni seyahat planları gibi ortak ve iki tekeri barındıran bir “şey”in heyecanını paylaşıyoruz. Ve bu heyecanın bir parçası olmaktan biz de büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tüm dileklerinizin 2016’da gerçekleşmesi dileğiyle! Biz de bu ay 2016 planlarını yaparken, artık taa Şubat ayına gelmiş resmi olarak 2015’i postalamışız zaten diyerek, bir de dönüp geçmişe bakalım istedik. Gelin, birlikte Motoron ekibi 2015 senesi boyunca neler yapmış, nerelere gitmiş yakından mercek altına alalım…

 

 

 

 

Ocak-2015

Ducati’nin (o zamanlar) bir kaç ay önce duyurmuş olduğu Scrambler’ının Amerika lansmanındaydık. Daha sonra Türkiye yollarında da test edeceğimiz Scrambler, bizleri oldukça şaşırtmıştı.Hafif, çevik, agresif ve Ducati kataloğundaki diğer modellere bakılınca nispeten ulaşılabilir bir alternatif olarak ofisçe beğenimizi kazanmıştı. Yamaha’nın çıktığı günden bu yana oldukça ilgi gören 3 tekerli modeli Tricity’yi İstanbul yollarında test ederken, ekibimizin yabancı üyesi Alan yeni BMW R1200R hakkında oldukça ilginç tespitlerde bulunuyordu. Aynı zamanda Çin’in en büyük motosiklet fuarı olan CIMAMotor’daki oldukça detaylı analiz ve izlenimlerimizi bu sayıda paylaşmıştık. Tüm bunların yanı sıra motosiklet sektöründen yeni haberler, köşe yazıları, 0 km motosiklet modellerinin fiyat listesi, araştırma ve röportaj yazılarımız da her sayımızda olduğu gibi Ocak sayısında da sektörün nabzını tutmaya devam ediyorduk.

 

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 1. İçerik Fotoğrafı

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Şubat- 2015

Şubat ayında ise bol incelemeli bir sayıyla raflarda yerimizi aldık… Neler yoktu ki? Alan’ın kaleminden yeni MV Agusta Stradale 800, efsanevi 85 model Suzuki GSXR-750 testleri, Sanço Panço’nun KTM RC390 ile İstanbulpark macerası, 125cc supersportların en yakışıklısı Aprilia RS4 125, Vespa GTS 300’ün ÖTV sillesi yememiş versiyonu GTS 250, 2Enduro ekibinin Gürcistan macerası ve diğer araştırma, röportaj yazılarımızla tam bir sene önceki Şubat ayının baskıya gidişini hala dün gibi hatırlıyoruz… (Şimdi, duygulu dakikalar)Bu 115. sayımız olan Şubat 2015 sayısı da olsa, 10 yıl önceki 1. sayımızda olsa “iki tekerli”ler hakkında aynı heyecanla sizlerle buluşmak gerçekten gurur verici.

 

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 2. İçerik Fotoğrafı

 

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Mart- 2015

Mart kapıdan baktırır, bolca lastik yaktırır! Evet, garajlardaki motorların tekrar özgürlüğünü ilan ettiği mevsimlere girerken, sektör de kıpırdanmaya başlıyordu. Mart sayımızda Yamaha Türkiye’nin, yavru vatan Kıbrıs’ta lansmanını yaptığı 2 iddialı modeli de bu sayıda kapağımızı süslüyordu: R25 ve MT-09 Tracer. Bu iki modelin ilk izlenimlerini bulabileceğiniz Mart 2015 sayısında ayrıca yeni açılan İstanbul Dainese D-Store’da yapılan Mert Aytuğ röportajı, Uğur Motorlu Araçlar Fabrika gezisi, İspanya Almeria’da çıktığımız “Circuito de Almeria” pisti izlenimleri, Alan’ın kaleminden KTM Freeride E-SM testi, İzmir Burak21-Burak Albayrak röportajı ve 2 Enduro ekibinin Ermenistan macerasını kaleme almıştık.

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 3. İçerik Fotoğrafı

 

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Nisan-2015

Bu sayıda ise, ofiste ilk kez “Hadi bakalım Moe, Kanarya Adaları’na yeni Ducati Multistrada’yı teste gidiyorsun” lafı geçtiğinden beri heyecanla beklediğim o testin ayrıntılı incelemesini sizlere sunuyorduk. İlk çıktığından beri ortalığı kasıp kavuran ve rakiplerini kendisini izlemek zorunda bıraktıran İtalyan Aygırı’nın çıtasını epey yükselttiğini anımsıyorum… Bunun yanısıra 2015 senesinde gittikçe popüler hale gelen Motor Haydayan Adam, Motorcu Muhabbeti, Dıral Dede ve bir çok Youtube MotoVlogger’ı ile de keyifli bi röportaj yapma fırsatı bulmuştuk.

 

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 4. İçerik Fotoğrafı

 

Ayrıca her sene Şubat sonu-Mart başı gibi gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanından motosiklet meraklılarını İstanbul’da misafir eden Eurasia Motobike Fuarı’nda neler oldu, neler bitti, yeni sezonda kim hangi ürün/fiyatlar ile Türkiye pazarına girdi ayrıntılı araştırmamızı da bu sayımızda sizlerle buluşturmuştuk. Pervin Özulu’nun keyifli gezi günlükleri, marjinal bir motosiklet X132 Hellcat Speedster testi ve 2Enduro Sırbistan rehberi de cabası…

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Mayıs-2015

Motoron Garajı’nın uzun bir süre aşina olduğu Aprilia RSV4’ün yenilenmiş ve en egzotik halini denemek üzere Özdem Erdem Misano’daydı. Efsanevi Misano pisti ve Dünya Superbike Şampiyonası’ndan fırlaımş bir superbike, daha ne olsundu! Testimizde, geçen seneler ile beraber rakiplerine karşı yetersiz kalan gücünün 200 beygir sınırlarına çıkarılması ve zaten kusursuz olan elektronik kontrollerinin rafine edilmesi ile İtalyanlar’ın nefis bir paket ortaya çıkardığını görüyorduk. Ayrıca Hindistan’da Hero MotorCorp.’tan Pawan Munjal ile, yurdumuz Ankara’sında ise üniversitelerin öğrenci kulüpleri ile gerçekleştirdiğimiz sohbetler vasıtasıyla sektörün nabzını farklı “damarlar”dan tutmaya çalıştık. İngiliz gazetecimiz Alan Catchart’ın Yamaha XJR 1300 detaylı incelemesi ve Sanço Panço’nun Yamaha Dadaş Motor ile yapmış olduğu röportajı, Peugeot’nun yeni retro-bitirim scooterı Django testi, 2 Enduro Sakarya Poyrazlar Gölü ve Pervin Özulu seyahat anılarını yine Mayıs-2015 sayımızda bulabilirsiniz.

 

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 5. İçerik Fotoğrafı

 

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Haziran-2015

Yazın gelişi pist günlerinden bellidir diyerekten, test motosikletlerini yine Intercity Istanbulpark’ın cillop gibi asfaltında ve bilimum farklı karakterdeki virajlarında sınama imkanı bulmaya başlıyoruz. İlk talihlilerden biri de Mart sayısında ilk izlenimlerimizi paylaştığımız Yamaha MT-09 Tracer oluyor. Yazarımız Sanço Panço, motosikleti o kadar beğeniyor ki Motoron Garajı’na uzun dönem test motoru olarak bir numune getiriyor. Haziran sayımızda da Sanço’nun Tracer ile ilk 1000 km’sini ve pist izlenimlerini bulabilirsiniz.

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 6. İçerik Fotoğrafı

 

Ayrıca 150cc commuter sınıfının 2 yeni iddialı ismi Hero Thriller ve Lifan KP150 hakkındaki ilk izlenimlerimizi, bu sınıfın aslında ne kadar pratik ve ekonomik olduğunu bize tekrar tekrar gösteren modellerin avantajdezavantajları, bizi şaşırtan özelliklerini ve sürprizlerini de yine Haziran sayımızda sizlerle paylaşmıştık. Benelli’nin zıpır naked’ı BN302, çok ilginç ve eğlenceli bir sürüş deneyimi yaşatan Peugeot’nun 3 tekerlekli maxi scooter’ı Metropolis 400’ü, her sayıda birbirinden ilginç modelleri konuk olarak aldığımız “Custom” bölümünü, her zamanki gibi 2Enduro sayfasını ve Riders of Bilkent’in 15 Gymkhana etkinliğinin detaylarını da yine bu sayımızda bulabilirsiniz..

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Temmuz-2015

Temmuz sayımızda ise uzun bir süre litrelik naked’lar için referans taşı olan Aprilia Tuono 1100 RR kapak sayfasında sizlerleydi… Makyajlanan dış tasarım, revize edilen elektronik paket, steroid takviyesi almış olan ve geliştirilen motor bloğu; tüm bu yenilikleri ile tahtını koruyabilmiş miydi acaba bu egzotik canavar? Bir yandan da Man adasında, nam-ı diğer Isle of Man, Arai’nin yeni RX-7V kaskını test ettik. RX7-GP’nin halefi olan bu kaskta Japonlar oldukça ince modifikasyonlar yapmıştı, ama pratikte performansı nasıldı? Tüm bu soruları ve daha fazlasını yine Temmuz sayımızda cevaplamaya çalıştık. Ayrıca Yamaha’nın Honda PCX’i nişan alarak çıkardığı yeni NMAX’ı Portekiz’de test etme fırsatı bulduk, Hero Thriller’ın bu kez uzun dönem test raporunu, Lifan Kp150’nin ise uzun dönem kullanım sırasındaki “bakım” ayrıntılarını da yine sizlerle paylaşmıştık. Son olarakbu sayımızda Motoron Pist Günü Eğitimleri hakkında merak edilenleri, eğitmen, yarışçı ve pist eğitimi alan öğrencilerin gözünden aktarmaya çalıştık.

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 7. İçerik Fotoğrafı

 

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Ağustos-2015

Yazın bu son ayına geldiğimizde ise, herkesin incelemesini yapmamızı beklediği Yamaha R1, Honda NC 750X DCT ve en az bu ikili kadar merak edilen KTM RC 390- Yamaha R25 “kapıştırması” sizlerleydi. MotoGP teknolojisine en yakın motosiklet olarak lanse edilen, teknoloji harkiası yeni Yamaha R1 ve R1M’in test yazısı, kapak mankeni olarak Ağustos sayısında sizlerleydi. Debriyaj ve vites kolu sistemini iptal eden DCT sistemine sahip NC 750X’ye, yolda ayrıca bir MT-09’da eşlik ediyordu. Pistteki karşılaştırma ise bir Avusturya’lı ve bir Japon arasında gerçekleşiyordu bu ayda… KTM RC390’ın karşısına R25’i aldık ve bolca pistte gazladık! İki modeli de ayrı ayrı, önceki sayılarımızda incelemiştik. Ancak bu karşılaştırma ile iki modelin de birbirine göre zaafları ve güçlü yönlerini daha net görme şansını elde ettik, ve bunu yaparken epeyce bir eğlendik! Alpinestars GP-Pro eldiveni ve Alpinestars Supertech R yarış botunun uzun dönem inceleme yazısını da bu sayımızda bulabilirsiniz. Ayrıca Sanço’nun “9000TL’ye Nasıl Bir Scooter Alınır” incelemesini ve Editörümüz Cem Batırbaygil’in kaleminden MotoGP Motul Almanya Grand Prix’sini okumazını tavsiye ederiz…

 

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 8. İçerik Fotoğrafı

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Eylül-2015

Türkiye’ye geleli daha günler olmuşken, okurlarımızın yoğun talebine kulak verdik ve KTM’nin “ara”modeli RC 250’yi Türkiye’de ilk kez biz piste çıkardık! Abisi RC390 gibi pistte oldukça maharetli olan bu ufaklık, ABS ve kaydırmalı debriyaj ile geliyor, ayrıntılara Eylül sayımızdan ulaşabileniz mümkün… Yıllar boyunca küçük küçük rötuşlarla da olsa gelişen ama kozmetik olarak majör bir değişikliğe uğramamıl olan Yamaha YZF R6’da doğal yaşam alanı olan “pist”ten nasibini almıştı. Bu sayıda 3000 km raporunu yazdığı Tracer’dan inip R6’ya binen Sanço’nun maceraları yine eylül sayısında sizlerleydi. Alişan Fidan’ın “Bir Scrambler Yapmak” araştırması motosikletini kişiselleştirmek isteyenler için oldukça bilgilendirici olacağını düşünüyoruz. Özlem Köseoğlu’nun Nazilli’de Uğur Motorlu Araçlar Fabrikası’nda yapmış olduğu Çin’li gezgin röportajı (ve Mondial RX-3 ilk testi) da oldukça ilgi çekiciydi. 2016 KTM Off Road modelleri Lansmanı ve Alpinestars T-GP R Air Mont ve Andes Drystar Pantolon incelemesi ile ekipman inceleme serisine Eylül sayımızda da devam ediyorduk…

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 9. İçerik Fotoğrafı

 

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Ekim-2015

Amerika’nın yıllardır en çok satan kask markası HJC’nin en üst seviye yarış modeli RPHA- 10 Plus kaskını Motovento’dan alıp uzun dönem test ekipmanı olarak kullanıyorduk, kask hakkındaki ayrıntılı görüşlerimiz, Anlaş’ın ürettiği Türk malı Tournee scooter lastiği-Michelin City Grip karşılaştırması, BMW’nin Multistrada’nın kucağına bıraktığı bombası S1000XR detaylı incelemesi, Kore’li Daelim’in bizi şaşırtıcı derecede etkileyen sürpriz jokeri S3 Advance 250 maxiscooter testi, 1988’den Günümüze Honda Africa Twin araştırma yazısı, EYPbike- Eyüp Kelleoğlu özel röportajı ile Ekim sayısını da geride bırakıyorduk…

 

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 10. İçerik Fotoğrafı

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Kasım-2015

Kasım sayısında, senenin son pist günlerinde Motoron Garajına aldığımız Yamaha R6’nın detaylı izlenimleri ve quickshifter uygulaması ayrıntılarını paylaşmıştı Sanço Panço… Pistin dışında ise bir sokak holiganı ile fink atıyorduk, bir Ducati Scrambler! Daha önce Amerika’da test ettiğimiz bu modeli, Türkiye’de de şöyle bir sınadık ve sonuçlarını sizler ile paylaşmıştık. Red Bull Sea to Sky ve Transanatolia yarışlarını ise yakından takip edip değerlendirmelerimizi de yine Kasım sayımızda bulabilirsiniz. İzmir’den bir yarışçı ve Mototech’in başındaki isim Barış Tok ile keyifli bir sohbet etme şansı bulduk ve yine İzmir’lilerin yakından tanıdığı Motorcu Göçmen ile mağazalarında bir röportaj gerçekleştirdik. Lifan KP150 ile sene sonu değerlendirmesi ve Daelim Daystar 250 ilk izlenim yazılarımız ile artık sene sonuna kendimizi hazırlıyorduk…

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 11. İçerik Fotoğrafı

 

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Aralık-2015

Senenin bu son saysıında, Kasım ayında gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli motosiklet fuarı olan EICMA 2015’i gidemeyenlerin ayağına getirdik! Artık bir gelenek haline getirdiğimiz Milano’daki bu fuar ziyaretinde bu sefer oldukça kalabalıktık, bir çok motosiklet ve ekipman firması hakkındaki 30 sayfalık değerlendirmelerimizi bu sayıda bulabilirsiniz. Ekibin bir kısmı İstanbul ve Milano’larda titrerken bir kısmı ise Valensiya’nın nispeten “sıcak” asfaltlarında BMW’nin yeni scooterları C 650 Sport ve C650 GT’yi test ediyordu. Bu eğlenceli deneyimin ayrıntılılarını da sizlerle senenin son sayısında paylaşma şansı bulduk… Ayrıca sene sonunda Türkiye’deki pist yarışçıları ve TMF arasındaki gerginliği araştırma, ve durumu her iki taraftan da dinleme şansı bulduk. İsmi tartışmalarda geçen Intercity Istanbulpark yönetimine de mikrofon uzatma şansı bulduk. TMF-Yarışçılar ve Istanbulpark röportajları, konunun detaylı özeti ve anlatımını Aralık sayısında bulabilirtsiniz. Anlaş-Çınarlar motor röportajı, Pervin Özulu’nun Rize gezisi, 2 Enduro ekibinin Cunda kampı ayrıntıları ve diğer bir çok içerik ile bir seneye daha veda ediyorduk…

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 12. İçerik Fotoğrafı

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Ve Yeni Sene: Ocak-2016

Ve geldik yeni senenin ilk baskısına… Kış ayları hem lansmanların hem de testlerin “offseason” ı olsa da, Ocak sayımızda önemli bir modeli test etme imkanı bulduk. Meraklılarının sabırsızlıkla beklediği Husqvarna 701 Enduro & Supermoto testi. Test etmek için ta Portekiz’lere gittiğimiz 701’lerde “KTM” genlerini hissettirse de kendine has bir tat tutturmayı başarmıştı, severlerinin çok beklemesine gerek kalmadı çünkü bu dergiyi okumaya başladığınız günler itibarıyle bu modelleri sokaklarda görebiliyor olacaksınız. Bir yandan Portekiz’de dağ/pist gezerken Sanço’da oldukça iyi tanıdığı yeni “eski” dostu ile yeniden tanışıyordu, Aprilia Caponord’un “Rally” versiyonu ile felekten bir gün çalıyordu.

 

2015 Senesi Motoron İçin Nasıl Geçti? 13. İçerik Fotoğrafı

 

İstanbul’dan biraz daha Doğu’ya gidince de, Hindistan’da karşımıza editörümüz Cem Batırbaygil çıkıyor! Sene sonu Bajaj bayiler toplantısı için Bajaj’ın anavatanına gittik, halihazırda pazarda olan ve piyasaya çıkacak olan yeni Bajaj modellerini burada deneme şansı yakaladık. Ayrıca Alişan Fidan’ın kaleminden motosikletlerdeki elektronik sistemlerine yakından bakış ve WSBK-MotoGP karşılaştırması, farklılıkar araştırma yazıları sizlerleydi… Özlem Köseoğlu’nun başarılı yarışçı Sinan Şenel, bendenizin EICMA’da gerçekleştirdiği Bosch Motosiklet Güvenlik Sistemleri’nin kurucusu Fevzi Yıldırım röportajı, Isle of Man’daki Manx Motosiklet Müzesi, nostaljik Vespa PX 200’ün hayata dönüşü hikayesi ile 2016’ya bomba gibi bir giriş yaptık!

 

Satın almak için tıklayınız…

 

 

 

 

 

Şimdi ise önümüzde “2016” ile başlayan yeni maceralar var. Yeni testler, yepyeni araştırmalar, ürün incelemeleri, piyasadan en güncel haberler, geziler, sürprizler ve yepyeni içerikler ile 10 senedir olduğu gibi siz okurlarımızla buluşmaya devam edeceğiz… Cem Batırbaygil’in de her zaman dediği gibi, o zamana dek motor sevginiz hep “on” olsun… Tüm bu sayıların hepsini sipariş etmekte geç kalmış değilsiniz,  dmyayincilik.com  adresinden geçmiş dergilerimizi hala sipariş edebilir ve yeni sayılar için abonelik başvurusunda bulunabilirsiniz. Keyifli yıllar!

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Bu Ayvalık Gezisi Aslında Hiç Var Olmayacaktı

Tilki Tilki Saat Kaç?

REKLAM