in

2015 Suzuki RM-Z250

Yazar: Ahmet TEZCAN

Suzuki’nin 2015 yılına yönelik 250cc motocross seçimi RM-Z250’den yana oldu. Yeni modelin detaylarını öğrenmek için okumaya devam edin…

İki yıl önce yenilenen RM-Z250, 2015 yılı için 250cc motocross sınıfında tekrar Suzuki’nin tercihi oluyor. ABD’de 7600 $ değerindeki bu makine, aşırı derecede çevik 250cc motoruyla gözler önüne serildi. Yıllar boyunca hassas kullanımıyla saygınlık kazanmayı başaran bu sarı motosiklet, fiyat bakımından da stabilitesini koruyor.

 

2015 a href=

 

Süspansiyon pozisyonunun uygun bir dengeyle ayarlanmış olması gerçekten bir anahtar nokta, neyse ki RM-Z’nin Showa süspansiyonları nispeten geniş bir ayar yelpazesi sunuyor. Ağır sürücüler ya da hızlı sürücüler, RM-Z’nin 250cc sınıfındaki diğer motosikletlerden daha ağır olan sağlam yaylarından hoşnut kalacaklar. Çatal için mm’ye düşen ağırlık 1.0 kg iken, arka süspansiyon için ise mm’de 5.5 kg.

 

Çatal ayarlarında beklentilerimiz geçen yıl da olduğu gibi standardın üstündeydi, böyle olması hareket halindeyken daha stabil bir tutum sergilemeyi sağlıyor. RM-Z’nin çatal ayarı ise biraz zor, bunun aksi olsaydı clickerı hareket ettirmenize bile gerek kalmazdı. Yine de RM-Z diğer modellere göre daha organik ve tutarlı bir havalı çatala sahip.

 

2015 Suzuki RM-Z250 2. İçerik Fotoğrafı

 

Frenleme sistemine gelirsek RM-Z250’de dalga tarzı gayet iyi yerleştilirmiş ikiz diskler bulunuyor. Buna rağmen sürücünün freni daha çok hissetmesi sağlansaydı ve daha sert bir frenleme sunabilseydi mükemmel bir frenleme sistemi olurdu.

 

RM-Z250 ergonomik açıdan gayet orantılı bir motosiklet fakat daha çok 1.75 boylarındaki kullanıcılar için tasarlanmış diyebiliriz. Motosiklet orta bölüm boyunca ince bir yapıda ve hareket halindeyken de viraj alırken de kolay kaydırılabilen bir koltuğa sahip.

 

 

250cc, 4 pistonlu, hafif bir DOHC motora sahip olan RM-Z’de su soğutmalı bir powerband bulunuyor. Böylece motor soğuk da olsa sıcak da olsa çabuk ateşlenebiliyor ve gaza hızlıca tepki veriyor. RM-Z’nin viteslerine gelecek olursak da; 5 vitesli bu makinenin vites geçişlerini hızlı ve pürüzsüzce yaptığını söyleyebiliriz.

 

2015 Suzuki RM-Z250 3. İçerik Fotoğrafı

 

Birkaç yıl yaşlanmış olmasına rağmen RM-Z çok yönlü bir makine. Kolay kontrol edilebilen ve güçlü olan bu motosikletin bir diğer artısı da Türkiye fiyatı henüz belli olmasa da yurtdışında 7400 $ fiyatında olması.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2015 Kawasaki Cruiser’lara İlk Bakış

2015 Yamaha YZ450F

REKLAM