in

2015 Yamaha WR450F Rally Racer

 

Yamaha, ralli için özel olarak hazırlanmış enduro motosikletini tanıttı.

Geçtiğimiz yıllarda Dakar için özel olarak hazırlanan Honda CRF450F tanıtıldığında motosiklet ilk anda büyük ilgi uyandırmış ancak Honda daha sonra aracın yalnızca yarış için üretildiğini ve satışa sunulmayacağını açıklayınca bu sevincimiz kursağımızda kalmıştı. Yamaha şimdiyse isteyen herkesin satın alabileceği Dakar standartlarındaki WR450F Rally Racer’ı tanıttı. Yamaha Italy ve Rebel X Sports tarafından geliştirilen model resmi olarak Manuel Lucchese tarafından kullanılacak olsa da normal müşterilere de sunulacak.

 

Uzun mesafeleri durmaksızın katedebilmesi için WR450F’nin bu ralli verisyonuna, önde birbirinden ayrı iki ve kuyruk kısmın bir tane olmak üzere toplamda 28.5 litre yakıt kapasitesine sahip plastik depolar yerleştirilmiş. Bu sayede motosiklet 300 km’lik parkuru yakıt ikmali yapmadan tamamlayabiliyor. WR450F Rally’nin motorunda herhangi bir teknik modifikasyonda bulunulmamış ancak susturucu üzerinde yapılan değişikliklerle sayesinde Yamaha hem düşük hem de yüksek devirlerde performansın arttığını belirtiyor. Benzer şekilde motorun ayarları ralli yarışı özelliklerine göre ayarlanmış.

2015 Yamaha WR450F Rally Racer 1. İçerik Fotoğrafı

 

Ralli motosikletlerinin genel görünüşlerini en çok belirleyen parça olan kafa bölümü ise kolay açılabilen bağlantı noktaları ile depoya tutturulmuş. Özel olarak tasarlanan WR450F Rally’nin karter koruması ise bir alet kutusu olma görevini de üstleniyor. Kokpitte ise her şey yarışmaya hazır durumda. Tam teşekküllü navigasyon sistemi; RNS tripmaster, roadbook tutacağı, ve gidona yerleştirilen kontrol düğmeleriyle WR450F Rally çölleri fethetmek için ihtiyaç duyulan her şeye sahip. Bu enduroyu yol koşullarının durduramayacağı ortada ancak istenmeyen durumlarda çöken gece karanlığına karşı 50 watt gücündeki LED ışıklar hazır bekliyor. Tüm bu ışıklar ve navigasyon sistemini destekleyebilmek için WR450F’nin 7 Ah’lik aküsü 14Ah’lik lithium-ion akü ile değiştirilmiş. Araç üzerinde yapılan son geliştirme ise standart halinde 250mm olan ön fren diskini 270mm dalgalı tipteki diskle değiştirmek olmuş.

2015 Yamaha WR450F Rally Racer 2. İçerik Fotoğrafı

 

2015 Yamaha WR450F Rally Racer 3. İçerik Fotoğrafı

 

Yarışa hazır bu haliyle WR450F Rally Racer’in fiyatı $17.080. Ancak hazırda WR450F’i bulunanlar için sevindirici bir haber daha bulunuyor. Motosikletin üzerinde yer alan rally kiti ayrı olarak $7.200’a satılıyor. Yamaha pilotu Cyril Despres’yi çölde yakalayıp iki laf etmek ise artık size kalmış.

 

2015 Yamaha WR450F Rally Racer 4. İçerik Fotoğrafı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Köln Intermot’ta Görücüye Çıkan Tüm Yeni Modeller!

Aklın Yolu İki Teker!

REKLAM