in

2015 Yamaha XJR1300

Yazar: Batuhan Emrem

Yamaha’nın retro naked modeli 2015 yılında yeni renkleriyle hayatta kalmaya devam ediyor.

Ne yazık ki Türkiye pazarında görmeyi çok istediğimiz ancak yıllardır hasretini çektiğimiz birçok model bulunmakta. Bir çocuğun Noel Baba’dan istediği hediyelerin yazılı olduğu liste gibi hepimizin üzerinde istediğimiz motosikletlerin yer aldığı upuzun bir listeye sahip olduğunu biliyorum, en azından gönlümüzde. İşin tadı bu listede yer alan motosikletlerden bazılarının ülkemizde satılmadığının farkına varıldığında kaçıyor elbette.

 

Yamaha XJR1300 ise kesinlikle dilek listesinde yer alan ancak yıllardır hasretle bakıp, uzaktan sevmek zorundan kaldığımız bir model. 4 silindirli 1251 cc hacmindeki hava-soğutmalı motoru 8.000 devir/dk’de 98 beygir ve 6.000 devir/dk’de 108 Nm tork üretiyor. Sade tasarıma ve retro görünüşe sahip XJR Avrupa’da ve özellikle Japonya’da hala sevilen ve tutulan bir model. Onun kadar old-school ve retro havasını bir arada verebilen çok fazla motosiklet bulunmuyor ne de olsa.

 

2015 a href=

 Yamaha XJR1300 Avrupa Versiyonu

 

Avrupa’ya sunulan en son modeli klasik XJR görünümünden biraz daha sportif hale getirilerek daha çok bir özel yapım café-racer sosuyla sunulmuştu. Bu çok ufak fark yalnızca kuyruğun biraz daha kısaltılıp daraltılması ile elde edildi. Japonya’da uzun kariyerine devam edecek olan 2015 XJR1300 ise yeni mat siyah, gri ve krom rengiyle yollara çıkmaya hazırlanırken Avrupa versiyonundaki gibi ince bir kuyrukla değil, yine motosikletin o kaslı görüntüsünde uygun klasik kuyruğa sahip olacak. Eh ne diyelim… Japonlar malın iyisini kendine saklıyor.

 

2015 Yamaha XJR1300 2. İçerik Fotoğrafı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ducati Yeni DVT Teknolojisini Sunar!

2015 Yamaha WR250F

REKLAM