in

2015 Yamaha YZF-R1’ler Geri Çağrılıyor!

Yazar: Ahmet TEZCAN

Yamaha, şanzıman dişlilerinin yeterince sağlam olmaması sebebiyle 2015 model Yamaha YZF-R1’leri geri çağrıyor.

2015 model Yamaha YZF-R1’ler ABD’de geri çağrılıyor. Bu çağrıma dair Yamaha tarafından 2015 YZF-R1 kullanıcılarına gönderilen bildirimin bir kısmı aşağıda mevcut. 

Geri çağrımın sebebi:

Bu geri çağrımdan etkilenen motosikletlerin şanzımanlarındaki ikinci vites dişlileri ve pinyon dişlileri aşırı gerilme ve uygunsuz vites değişimi sebebiyle kırılabilir. Bu kırılmaya neden olan şey ise bileşenin yeterince sağlam olmaması ve dişlide meydana gelen gerilim yığılması. Buna ek olarak üçüncü ve dördüncü vites dişlileri de sert kullanımdan doğan aşırı gerilme sebebiyle deforme olabilir. Bunun sebebi de bileşenin yeterince sağlam olmamasıdır. Eğer dişliler bozulursa şanzıman kilitlenebilir ve bu da sonucu yaralanma ya da ölüm olabilecek bir kazaya sebebiyet verebilir.

2015 Yamaha YZF-R1'ler Geri Çağrılıyor! 1. İçerik Fotoğrafı

Yamaha’nın ve bayiinizin yapacağı şey:

Yamaha bayii, bu bozukluğu gidermek için şanzıman düzeneğini farklı dizayna sahip vitesleri bulunan bir düzenek ile değiştirecek. Bu işlem yaklaşık 16 saat sürmektedir fakat Yamaha bayiinizin servis programına göre bu süre uzayabilir. Bu işlem için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Yamaha, bu bilgilerin ardından R1 kullanıcılarının bayiilerini arayarak bir randevu ayarlamalarını belirtmiş ve sorun giderilene kadar motosikletlerini kullanmamalarını gerektiğinin altını çizmiş.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Yeni Yıl Hediyen Mondial’den

MV Agusta Satışları 2015’te Yaklaşık %30 Arttı!

REKLAM