in

2016 KTM Duke 800 Kameralara Yakalandı!

Yazar: Ahmet TEZCAN

KTM Duke 800 olarak isimlendirildiği tahmin edilen motosiklet test aşamasında kameralara yakalandı. İşte detaylar…

Görünüşe göre KTM, Duke ailesine yeni bir üye daha ekliyor. Aşağı yukarı 800cc kapasiteye sahip olacak olan bu yeni Duke, KTM 690 Duke ve 1290 Super Duke R arasında güzel bir yere sahip olacak.

2016 KTM Duke 800 Kameralara Yakalandı! 1. İçerik Fotoğrafı

İsminin KTM 800 Duke olabileceği tahmin edilen yeni model hakkında ilgi çekici olan şey ise kalbinde paralel ikiz bir motor bulunması ki bu da KTM’nin tek silindirli ve V-ikiz motosikletler ile arasındaki genel benzerliği ortadan kaldırıyor.

Bu model hakkında daha fazla bilgi mevcut değil fakat fotoğraflardan görüldüğü üzere Husqvarna Nuda ile aynı motora sahip değil. KTM’in Husqvarna’yı da bünyesinde bulundurmasına rağmen bu karar, Nuda’nın motoru yeniden tasarlanmış BMW markalı bir motor olduğu için mantıklı geliyor.

DOHC ve büyük radyatör göz önüne alındığında kalan tek ihtimal KTM’in kendi paralel ikiz motorunu üretmiş olması.

2016 KTM Duke 800 Kameralara Yakalandı! 2. İçerik Fotoğrafı

Güzelce saklanmış olmasına rağmen şasinin kafes tasarımına sahip olduğuna dair işaretler mevcut. Muhtemelen WP süspansiyonlara sahip olan motosiklette ABS ve çekiş kontrol sistemi bulunuyor ki bu kategori için bu özellikler oldukça standart bir hal aldı.

KTM 800 Duke’un 800cc’lik Triumph Street Triple ve Ducati Streetfighter 848 ile çekişeceğini bekleyebiliriz. Ayırca KTM’in bu motosiklette fiyat açısından MT-09’a yaklaşacağı konusunda şüpheliyiz; eğer bu gerçekleşirse işler ilginçleşebilir.

KTM 800 Duke’un 2016 model bir motosiklet olduğunu tahmin ediliyor, bu yüzden Kasım ayında yapılacak EICMA’da görücüye çıkabilir.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2016 Kawasaki Ninja 300 Rekabeti Yine Geride Bırakıyor!

2016 Yamaha MT-03 Görücüye Çıktı!

REKLAM