in

2016 Model Husqvarnalar Görücüye Çıktı!

Yazar: Alisan Fidan

Husqvarna 2016 model motosikletlerini güncellediğini duyurdu.

Satışrakamlarına bakarsak KTM’nin işi devralması Husqvarna’nın başına gelmiş olan eniyi şey olabilir. Husqvarna artık eskisinden çok daha kaliteli motorlarüretiyor ve firma artık yarış organizasyonlarında da boy göstermeye başlamışdurumda.

 

2016 Model Husqvarnalar Görücüye Çıktı! 1. İçerik Fotoğrafı

 

AndrewDelong ile gelen AMA Ulusal Enduro Şampiyonası şampiynluğu ve Graham Jarvis ilekazanılan Hell’s Gate Extreme Enduro yarışı ve ardından gelen Dünya EnduroŞampiyonası E2 kategorisi şampiyonluğu ile birlikte Husky çok ciddi sıçramayaptı.

 

2016modellerde yapılan güncellemeler çok radikal değil fakat bu mavi-beyazmotorları daha rekabetçi kılacak bir sürü ufak güncelleme yapılmış. Güncellemealacak modeller FE 250, FE 350, FE 450, FE 501, TE 125, TE 250, TE 300, FE 350S ve FE 501 S olarak açıklandı.

 

2016 Model Husqvarnalar Görücüye Çıktı! 2. İçerik Fotoğrafı

Enbüyük değişiklik tüm parçaların bağlandığı yeni 22mm’lik(önceden 26 idi) önaksa taklılan yeni 4CS maşa olarak öne çıkıyor. 40 gram daha hafif olan aks önmaşa bacağının daha kısa olmasını sağlayarak ön lastiğin yüzey temas alanınınartması amaçlanmış. CNC makinesinde üretilmiş üçlü maşalar 20mm ofsetten 22mmye çıkartılmış ve böylece yeni maşa ve kelepçeler arasındaki optimal dengesağlanmış.  Firmatarafından, buradaki amaç daha fazla stabilite ve ön tarafın daha rahathissedilmesi olarak belirtiliyor. Ön süspansiyonlar ise bu yeni geometriye dahaiyi uyum sağlaması açısından bazı güncellemeler almış. DCC marka süspansiyonlarüzerindeki sönümleme ayarlamaları yeni modelde revize edilmiş veiyileştirilmiş.

2016 Model Husqvarnalar Görücüye Çıktı! 3. İçerik Fotoğrafı

 

2016model motosikletlerin aldığı diğer güncellemeler ise şunlar; Yeni ön ve arkafren diskleri, daha hafif jant telleri,  mavirenk anotlanmış Supersprox 2k arka dişliler (aluminyum bir taşıyıcı vepaslanmaz çelik bir dişli ile beraber), kaymaz koltuk kaplaması ve güncellenmişstickerlar. Bazı özel modeller ise daha fazla güncelleme almış. FE 250 ve FE350 şanzıman giriş milinde yatak değişikliği ve motorun yağ haznesine aşırı yağkonduğunda motorun bozulmasını önleyecek bir sistem eklemesi bunlara örnekolarak verilebilir. Son olarak 2016 model FE 450 ve FE 501 modellerindekigüncellemeler daha hafif bir debriyaj tası ve debriyaj manetinde daha iyi hisalmak ve dayanıklılığı artırmak amacı ile yeni balata baskısı olarak açıklandı.

 

2016 Model Husqvarnalar Görücüye Çıktı! 4. İçerik Fotoğrafı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2016 Kawasaki Z1000SX Karşınızda!

Çin’li MV Agusta Rivale

REKLAM