in

2017-18 Sezonu için Kesinleşen MotoGP Transferleri!

Evet, 2016 MotoGP sezonunun yarılamamıza iki yarış kala, MotoGP yarışçılarının transfer haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Şimdiye kadarki açıklanan transferlere gelin beraberce bir göz atalım…

Monster Yamaha Tech3 Takımı ve Pol Espargaro birlikteliği, 3 yıl sonra 2016 sonu itibarıyla bitiyor. 2013’te Moto2’deki şampiyonluğunu takiben 2014 senesinde takıma katılan Espargaro, Le Mans’taki sezonun beşinci yarışında ikinci gelerek yine dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.
2017-18 Sezonu için Kesinleşen MotoGP Transferleri!  1. İçerik FotoğrafıPol Espargaro ve Bradley Smith

2016 Mart ortalarında takım arkadaşı Bradley Smith’in KTM Fabrika Takımı ile anlaşma yapmasının ardından Espargaro’nun da aynı takıma geçeceği söylentileri böylece gerçek oldu. Her iki yarışçıyı da bünyesine alan firma, 2014 senesinden itibaren MotoGP’de yarışan Smith’in ve takım arkadaşı İspanyol yarışçı Espargaro’nun, 2017 ve 2018 sezonlarında KTM MotoGP projesi olan KTM RC16 motorlarının gelişimlerinde de önemli rol oynayacakları kanısında.
2017-18 Sezonu için Kesinleşen MotoGP Transferleri!  2. İçerik FotoğrafıMaverick Vinales
Bu arada en önemli transferlerden birisi de Movistar Yamaha takımında gerçekleşti. Movistar Yamaha, 2017-2018 sezonunda Ducati Takımı ile yarışa devam edecek olan ve 2015 MotoGP Şampiyonu Lorenzo’nun boşluğunu Suzuki Ecstar Takımı yarışçısı Maverick Vinales ile doldurmaya çalışacak. 3 yaşında motosiklete başlayan 21 yaşındaki genç yarışçı, 12 yaşında Katalonya 125cc şampiyonluğu ile kariyerine start vermiş. Bir çok şampiyonada derecesi ve şampiyonluğu bulunan başarılı yarışçı Vinales’i oldukça zorlu bir sezon bekliyor olacak. Ayrıca Rossi ile takım arkadaşı olmasının da kendisine nasıl derin bir tecrübe kazandıracağı oldukça aşikar.
2017-18 Sezonu için Kesinleşen MotoGP Transferleri!  3. İçerik FotoğrafıMarc Marquez
Şimdi de gelelim Marc Marquez’e. Başarıdan başarıya koşan genç pilot, HRC ile Repsol Honda Takımı’nda iki sene daha takım arkadaşı Dani Pedrosa ile beraber yarışmak üzere anlaşma imzaladı. Aslında, Marquez’in Honda’da kalması pekte şaşırtıcı bir haber olmadı. Çünkü beraberliğin henüz tamamlanmayan önemli noktaları kalmıştı; teknik paket, finansal durum ve Marquez’in takımı bir arada tutma iç güdüsü. Kazan kazan ilişkisi ile hem Honda Repsol takımı hem de Marquez bir arada olmaktan oldukça memnun görünüyor.
Suzuki ve Aprilia, hali hazırda birer yarışçı ile anlaşmalarını imzaladı.Sam Loves, 2016 senesinde Federal Oil Gresini Takımı ile Moto2’de ve 2017-2018 sezonunda olmak üzere derken zaten 2 sene öncesinden Aprilia Gresini Takımı’nda bir koltuğu kapmış vaziyetteydi. Bakalım takımın 2017-2018 sezonu için ikinci yarışçı tercihi Stefan Bradl mi, Alvaro Bautista mı yoksa bambaşka bir isim mi olacak? 
2017-18 Sezonu için Kesinleşen MotoGP Transferleri!  4. İçerik FotoğrafıAleix Espargaro

Ducati, Movistar Yamaha, Honda Repsol, KTM Fabrika MotoGP Takımları, 2017-2018 sezonuna şimdiden hazır. Suzuki Ecstar’dan Aleix Espargaro’nun bir yandan takımda yarışmaya devam edeceği bir yandan da Aprilia MotoGP Takımı’na geçme ihtimali konuşuluyor. Bakalım ilerleyen günlerde yeni transfer haberleri duymaya hazır olalım.
Kesinleşen Transferler2016             2017-2018             YarışçıDucati Takımı                  Suzuki Ecstar                     Andrea IannoneDucati Takımı                Ducati Takımı           Andrea DoviziosoMovistar Yamaha           Movistar Yamaha         Valentino RossiSuzuki Ecstar     Movistar Yamaha     Maverick Vinales Movistar Yamaha            Ducati Takımı             Jorge LorenzoHonda Repsol                  Honda Repsol             Dani PedrosaHonda Repsol                  Honda Repsol             Marc MarquezMonster Yamaha Tech3       KTM Fabrika     Bradley SmithMonster Yamaha Tech3     KTM Fabrika       Pol Espargaro Moto2-Federal Oil Gresini   Aprilia Gresini Takımı            Sam Loves

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

MotoGP Ducati Pilotlarının, 2017-2018 Sezonu Takımları Belli Oldu!

Rossi Catalunya’da Zafer Sarhoşu Oldu!

REKLAM