in

2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı!

Yazar: Alper Baycan

Bu sene son derece çekişmeli geçen MotoGP yarışlarında gerçekleşen kazalara ve Şampiyon Marquez’in müthiş kurtarışına bir göz atalım.

2017 senesi boyunca MotoGP raundlarında pek çok virajda pek çok kazaya şahit olduk. Pilotların özellikle nerelerde düştüklerini inceleyelim. Unutmadan bir de Şampiyon Marc Marquez’in Valencia’da müthiş mi müthiş kurtarışı var. Şampiyonun bu kurtarışı hakkında söylediklerine kulak verelim dilerseniz. 
Misano – Viraj 6
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 1. İçerik Fotoğrafı
Bu sene pilotların kaza yaptığı en bereketli viraj, Misano Marco Simoncelli Pisti’ndeki 6. viraj. Ducati Takımı’ndan Jorge Lorenzo’un düşüşü, bu sezon virajlardaki düşüşlerin 31. si oldu. 
Phillip Island – Viraj 4Avustralyalı pistte dikkat edilmesi gereken ve pek çok yarış liderinin kaybetmesine şahit olan klasik bir viraj. Honda virajları, bu sene çoğu kaza sıralamasında ikinci olarak 22 düşüş gördü.
Le Mans – Viraj 3
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 2. İçerik Fotoğrafı
Dunlop’un zorlu sert dönemecinde 21 kaza gerçekleşti. Bu viraj, Repsol Honda Takımı’nın şampiyonu Marc Marquez’in de yarış sonuna doğru yuvarlanması da dahil pek çok düşüşe şahit oldu. 
2017 senesinde 333 çarpışma ile her bir raundda pek çok düşme ve kaza gerçekleşti. 
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 3. İçerik Fotoğrafı
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 4. İçerik Fotoğrafı
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 5. İçerik Fotoğrafı
Şimdi de Marc Marquez’in Valencia Pisti’nde gerçekleştirmesi çok güç, müthiş kurtarışına bir göz atalım. 
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 6. İçerik Fotoğrafı
Marc Marquez (Repsol Honda Takımı), Valencia’daki #FinalShowdown’da liderliğe saldırmasına gerek yoktu. Ancak 2017’de MotoGP Dünya Şampiyonu, elbette, kazanma şansının uzaklaşmasına izin vermenin DNA’sında olmadığını açıkladı. Bu sepeple hücum etti, liderliği ele geçirdi ve Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 32)’nun 1. virajda missillemenin eşiğinde olduğunu düşündü. Bu da Marquez’in frenlerde limitlerini zorlamasına sebebiyet verdi ve böylece bu durum, onu ciddi anlamda yerçekimine karşı limitlerini zorlamaya itti. Sonuçta şampiyon, bu hareketi ile sezonun kurtarışını izlememizi sağlamış oldu. 
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 7. İçerik Fotoğrafı
Peki bu durumu engelleyebileceğini düşünen Marquez, o an için neler söyledi?: “Viraja vardığımda çok hızlı girdiğimi gördüm fakat fren yapıp viraja gireceğimi düşündüm. Fakat sonra “boom!” dirseğim ile ağırlığıma destek verdim! Belli bir seviede dirseğimi ve dizimi kullandım ve beni sevenlerin destekleri ile olduğunu düşündüğüm bir şekilde motosikletimi geri kazanarak düşmekten kurtardım.”
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 8. İçerik Fotoğrafı
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 9. İçerik Fotoğrafı
2017 MotoGP Kazaları ve Marquez’in Mucize Kurtarışı! 10. İçerik Fotoğrafı
Ve Marquez, o mucize kurtarışı gerçekleştirdi ve çakıllarda kısa bir gezinti yaptı. İnsanların, kendisine motocross antrenmanlarının tehlikeli olduğunu söylediklerini dile getirse de bunun faydasını gördüğü besbelli. Şimdi bu dudak uçuklatan kurtarışa an ve an göz atalım. 153 km hızla giderken 64°yatış açısı…
Marc Marquez’in Valencia’da kurtarış anı:

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Yine Yeniden Rossi, Monza Rally Show’da!

Rossi, Monza Rally Show’da Yine Lider!

REKLAM