in

2017 Movistar Yamaha MotoGP Takımı ve 2017 YZR-M1 Tanıtımı!

Movistar Yamaha’nın yeni MotoGP sezonu “2017 Takım Tanıtımı”, heyecan dolu bir atmosferde 19 Ocak günü Madrid’te gerçekleştirildi.

Movistar Yamaha MotoGP Takımı, Madrid’te spot ışıkların altında yeni takımını, takım logosunu, sponsorlarını ve yepyeni 2017 YZR-M1 MotoGP canavarını tanıttı. Tanıtımda, takım pilotları Valentino Rossi ve Maverick Vinales’in yanı sıra Yamaha Yönetimi’nin önemli üyeleri ve Telefónica İspanya’nın Başkanı’da yer aldı. 
2017 Movistar Yamaha MotoGP Takımı ve 2017 YZR-M1 Tanıtımı! 1. İçerik Fotoğrafı
Movistar Yamaha MotoGP Takımı, dünyanın her yerinden taraftarlarının bekleyişini sona erdirerek takım renklerine ilk kez Telefónica’nın Madrid’teki merkezinde göz kırptı.  İtalyan menşeli takım, 2017’nin Sepang’taki ilk resmi sezon öncesi testine gitmeden kış tatilinde geçen hafta Madrid’e gelmişti. Bu test turları esnasında Movistar Yamaha MotoGP pilotları Valentino Rossi ve Maverick Vinales’in, Yamaha’nın mühendislerine YZR-M1’in ayarları ve gelişimi hakkında destek olacaklarını belirtelim.

Dokuz kez Dünya Şampiyonu olan ve premier sınıftaki kupa avı ile göz dolduran Valentino Rossi, son üç sezondur MotoGP’de ikinci Şampiyon olarak yer alıyor. Genç İspanyol yetenek Maverick Vinales ise takımda yeni bir yüz ve fabrika ekibine, premier sınıfta iki sene tecrübe kazandıktan sonra katılmıştı. 2016 sezonunda Vinales’in gelen sıralamayı dördüncü olarak bitirmesini sağlayan öne çıkan başarıları arasında, İngiltere Silverstone Grand Prix’indeki zaferi, Fransa, Japonya ve Avustralya’daki üçüncülükleri bulunuyor.  
Bu törenin tek sebebi yeni takım tanıtımı değildi. Aynı zamanda 2014 senesinde premier yarış kategorisinde, beş seneliğine ortaklık anlaşması imzalayan Yamaha Factory Racing ve İspanya telekomikasyon devi Telefonica’nın başarılı iş birliği de kutlandı. Tanıtımın en can alıcı bölümlerinden birisi ise 2017 Yamaha YZR-M1’in taptaze üniforması ve yeni renkleri ile ortaya çıkması idi. 
2017 Movistar Yamaha MotoGP Takımı ve 2017 YZR-M1 Tanıtımı! 2. İçerik Fotoğrafı
Yeni Movistar logosunun yanı sıra Blue Core logosu (yani Yamaha’nın maksimum performans ve yakıt tüketimi sağlamak için yeni nesil motor gelişimi), motosiklete yeni bir tasarım unsuru olarak eklenmiş. Ortaya çıkanların içerisinde yeni Movistar Yamaha MotoGP Takım logosu da bulunuyor. Bu yeni dizayn, Telefonica ve Yamaha arasındaki ortaklığın derinliğini ve Movistar’ın “M” harfi ile ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu düşünce, aynı zamanda YZR-M1’in 2017 üniformasında da Movistar logosunun, şasinin her iki tarafında ve motorun önünde yer alması ile kendini göstermiş. 
2017 Movistar Yamaha MotoGP Takımı ve 2017 YZR-M1 Tanıtımı! 3. İçerik Fotoğrafı
Tanıtımın kahramanı YZR-M1’in örtüsü açıldı ve bu MotoGP canavarının teknik özelliklerine bir göz atalım: 1000cc sıvı soğutmalı sıralı dört silindir crossplane krank mili, alüminyum çift boru DELTA BOX, alüminyum arka masa, 6 vites (alternatif vites geçişleri), 240 beygir gücünün üzerinde (176 KW) bir güç, Öhlins ters ön çatallar ve arka amortisör, Michelin 17” ön ve arka lastikler, FIM düzenlemelerine göre 157 kilo gibi özelliklere sahip. 
2017 Movistar Yamaha MotoGP Takımı ve 2017 YZR-M1 Tanıtımı! 4. İçerik Fotoğrafı
Bakalım 2017 MotoGP sezonunda, Yamaha’nın canavarı YZR-M1 ve takımın pilotları nasıl zaferlere imza atacaklar? Bekleyelim ve görelim.
2017 Yamaha YZR-M1 Tanıtım Videosu: 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2017 MotoGP Repsol Honda Takımı Tanıtım Tarihi!

2017 Ducati MotoGP Takımı ve Desmosedici GP Tanıtımı!

REKLAM