in

2017 Philip Island MotoGP Resmi Test Sonuçları – 2.Gün & 3.Gün

Yazar: Alper Baycan

Philip Island testlerinin ikinci ve üçüncü gününü, Movistar Yamaha MotoGP Takım pilotu Maverick Vinales zirvede tamamlayan isim oldu.

Philip Island testlerinin ikinci ve üçüncü günün liderliği, Movistar Yamaha’nın yeni ismi Maverick Vinales’ten geldi. Geçen senenin Şampiyonu Marc Marquez ise her iki gün de ikinci sırada yer alan isim oldu.
Birinci günü Vinales dördüncü olarak bitirse de ikinci günde zaman çizelgelerinde zirveye çıkmayı bildi. Valencia ve Sepang testlerinin zirvedeki ismi, Rossi’nin yeni takım arkadaşı, ikinci gün; toplam 80 tur gerçekleştirdi ve en iyi zamanlamasını da 21. turunda 1:28.847 olarak tamamladı.
2017 Philip Island MotoGP Resmi Test Sonuçları – 2.Gün & 3.Gün 1. İçerik FotoğrafıMarc Marquez – Repsol Honda

İkinci gün, oldukça sıkı bir testi 107 tur ile tamamlayan Marc Marquez, şunları söyledi: “Çok yoğun bir gün oldu ve ben yoruldum. Fakat günü, planladığımız şekilde tamamladık. Mühendislerimizle beraber, çok tur yapmaya ve birkaç şey test etmeye karar verdik. Bu sebeple hatalardan kaçınarak durağan bir ritime odaklandım.Günün sonunda, iki farklı elektronik ayarı denemek için iki uzun tur yaptım ve bu, bize pek çok bilgi sağladı. Dün de söylediğim gibi henüz %100 rahat değilim fakat iyi çalışıyoruz. İki uzun tur, bir adım ileri gitmemize yardımcı oldu diyebilirim.”
Philip Island testlerinin üçüncü gününde liderliği kaptırmayan Vinales’in ardından Marquez ve üçüncü sırada ise Marquez’in takım arkadaşı Dani Pedrosa yer aldı.
2017 Philip Island MotoGP Resmi Test Sonuçları – 2.Gün & 3.Gün 2. İçerik FotoğrafıMaverick Vinales – Movistar Yamaha MotoGP

Testlerin galibi Vinales ise; “Bizim için çok pozitif bir test oldu. Buraya pek çok şey denemeye geldik ve şimdi bazı konular daha net. Katar’da hangi ayarı kullanmakla başlayacağımızı şimdiden biliyoruz. Pek çok iş gerçekleştirdik ve bu konuda mutluyum. Genelde yarış temposu üzerine odaklandık, hala geliştirebiliriz. Genel olarak memnunum.” şeklinde konuştu.
2017 Philip Island MotoGP Resmi Test Sonuçları – 2.Gün & 3.Gün 3. İçerik FotoğrafıValentino Rossi – Movistar Yamaha MotoGP

İkinci günü 8. sırada ve üçüncü günü 11. sırada tamamlayan Movistar Yamaha MotoGP pilotu Valentino Rossi ise, genel anlamda çok mutlu değil. “Yarışın ikinci yarısındaki tempo için çok çalıştık çünkü geçen sene bu kısımda kötüye gitmiştik. Biraz farklı bir şey denedik, fakat sonunda çok geliştiremedik ve bu yüzden farklı bir teknik konu denemek zorunda kalacağız. Motosikletin iyi yönleri olduğunu düşünüyorum, özellikle de motorun. Fakat tek emin olduğum nokta, bu testin benim için Sepang’tan daha zor olduğu. Mutlu değilim ve daha iyi olmayı denemek zorundayız.” 
Sezon öncesi bir sonraki resmi MotoGP testi, 10-12 Mart tarihleri arasında Katar’da gerçekleşecek. 
2017 Philip Island, Avustralya Resmi Test Sonuçları – 2.Gün2017 Philip Island MotoGP Resmi Test Sonuçları – 2.Gün & 3.Gün 4. İçerik Fotoğrafı
2017 Philip Island, Avustralya Resmi Test Sonuçları – 3.Gün2017 Philip Island MotoGP Resmi Test Sonuçları – 2.Gün & 3.Gün 5. İçerik Fotoğrafı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2017 Philip Island MotoGP Resmi Test Sonuçları – 1.Gün

Idemitsu Asya Yetenek Kupası Testleri, Buriram’da Tamamlandı!

REKLAM