in

2017 Triumph Speed Triple Spied

Yazar: Burak Yıldız

İngiliz motosiklet üreticisinin en çarpıcı modellerinden olan Street Triple’ın 1050cc’lik yeni modeli “Speed Triple”’ın görüntüleri yakalandı.

İngiliz motosiklet üreticisi olan Triumph’ın en sevilen modellerinden birisidir Street Triple. “Sokak üçlüsü” anlamına gelen Street Triple, ilk çıktığında sinek gözleri yüzünden yadırgansa da, insanlar bir süre sonra buna alıştı; hatta oldukça güzel bile bulundu. Tabii bu modelin bu kadar tutmasının bir diğer nedeni yumuşak gaz tepkisine sahip olan, dolayısıyla virajlarda oldukça işimize yarayan 3 silindirli yepyeni motor bloğu idi. Hatta bu modelin ismindeki “Triple” ibaresinin nedeni de bu idi.

Street Triple, piyasaya çıktığı yıldan şu zamana kadar küçük makyajlarla ve teknik oynamalarla günümüze kadar imajını korumaya devam etti. Triumph, Street Triple’la yetinmeyenler için bir de daha büyük hacimli Speed Triple isimli modeli piyasaya sürdü. Speed Triple, Street modeline göre daha büyük ve daha hızlıydı, fakat görünüşleri birkaç ufak detay dışında neredeyse aynıydı. Tasarımı ve tarzı halen daha göz önünde olan ve bu sayede Avrupa’da “motosikletlerin 911’i” olarak anılan Triple ailesinin büyük abisi yeni bir göbek adı ile yenileniyor. Yeniliklerin yine nispeten “yüzeysel” olduğunu söyleyebiliriz.

 

2017 a href=

 

Speed Triple Spied’in göze çarpan ilk özelliği en son 2011 yılında güncellenen modelinin aksine yolcu ve artçı selesinin birbirinden ayrılmış olması. Bu Spied’a önceki modeline göre daha spor bir hava katmış gibi görünüyor. Spor motor sevenlerin kesinlikle hoşuna gidecek.

Speed Triple Spied’in üzerinde bir önceki modeldeki gibi 1050cc’lik üç silindirli blok olacağı basına sızdırılan bilgiler arasında. Fakat güç ve tork oranları aynı mı değil mi henüz net değil. Söylentiler 140 hp civarında olabileceği şeklinde.

Triumph, son dönemde adını sıkça duyduğumuz viraj ABS’si ile donatmış Speed Triple’ı. Brembo’nun M50 kaliperleri bir önceki modelle aynı. Bu kaliperler Ducati 1299’da da karşımıza çıkmıştı. Egzoz sistemi bir önceki modelin aynısı gibi görünüyor, fakat tahminler çift çıkışlı ve kuyruk altına konumlanan egzozların bir önceki modeldekine göre daha da hafif üretildikleri yönünde.

 

2017 Triumph Speed Triple Spied 2. İçerik Fotoğrafı

 

 

Speed Triple Spied hakkında şimdilik birkaç casus fotoğraf ve basına sızdırılan bilgi dışında pek bilgi yok. Fakat önümüzdeki zamanlarda daha fazla bilgi edinebileceğiz. Takipte kalmaya devam edin!

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ve Norton Dominator Geri Döndü!

Volt Motorcycles’ın Yeni Elektrikli Motosikletleri Duyuruldu

REKLAM