in

2018 BMW C Evolution, Avrupa’dan Sonra Amerika’da!

Yazar: Alper Baycan

2014 senesinden beri Avrupa’da satışta olan BMW Motorrad’ın elektrikli scooter modeli C Evolution, pilot bir programla Amerika’ya geliyor.

BMW’nin ilk elektrikli otomobili i3 modelin ardından iki tekerlekli scooter modeli BMW C Evolution, sıkı bir çalışma ile 2014 senesinde üretime girmişti. Avrupa’da satışta olan model, Amerika’ya da yavaş yavaş adım atıyor.
2018 BMW C Evolution, Avrupa'dan Sonra Amerika’da! 1. İçerik Fotoğrafı
Başlangıçta Amerika’da bir pilot programın parçası olarak tanıtılacak olan model, şimdilik yalnızca California eyaletinde bayilerde bulunabilecek. BMW Motorrad Amerika, C Evolution’a olan ilgi arttıkça bu ürünü, diğer eyaletlerde bulunan BMW Motorrad bayilerine doğru genişletmeyi planlıyor.
2018 BMW C Evolution, Avrupa'dan Sonra Amerika’da! 2. İçerik Fotoğrafı
C Evolution, Dünya’nın ilk elektrik ile çalışan premiyum büyük scooter modeli olarak, alternatif güç aktarımları doğrultusunda BMW Motorrad’ın bu kapsamdaki ilk adımını, çevre dostu ulaşım ve sürdürülebilirlik konseptini temsil ediyor.  
2018 BMW C Evolution, Avrupa'dan Sonra Amerika’da! 3. İçerik Fotoğrafı
Amerika pazarı, yalnızca tek şarjda 160 kilometre gidebilen C evolution scooter modelin uzun menzilli versiyonuna kavuşacak. Bunu, yenileyici fren sistemi ile birlikte BMW i3’ten gelen üç 115-150 V, 94 Ah lityum iyon akü modülü sağlıyor. 
2018 BMW C Evolution, Avrupa'dan Sonra Amerika’da! 4. İçerik Fotoğrafı
Elektrikli motor, 48 beygir gücü ve 53 lb-ft’lik tork rakamları ile güçlendirilmiş ve bu güç parametreleri C evolution’ı, 0’dan 50 kilometreye 2.8 saniyede çıkarabiliyor. Modelin ayrıca top speed olarak 128 kilometre gibi bir hıza çıkabildiği belirtiliyor. Bu yüzden C evolution’ın, kısa mesafe otoyol gidiş gelişleri için rahatlıkla kullanılabildiği söylenebilir. 
2018 BMW C Evolution, Avrupa'dan Sonra Amerika’da! 5. İçerik Fotoğrafı
BMW C evolution modelin aküsünün, 5 yıllık / 48.000 km garantisi bulunuyor ve içerisinde bulunan standart bir kablo ile şarj edilebiliyor. Akünün tam şarjlı olarak dolması, 110 V çıkış ile 9 ile 9.5 saat gibi bir süre tutsa da 220 V’luk elektrik kablosu ile bu süre 4 saate kadar kısaltılabiliyor. 
2018 BMW C Evolution, Avrupa'dan Sonra Amerika’da! 6. İçerik Fotoğrafı
BMW C Evolution model lüks elektrikli scooterda; Standart ABS, Tork Kontrol Yardımcısı, Geri Yön Yardımcısı, Yol, Eko Pro, Dinamik ve Seyahat modları olmak üzere dört Sürüş Modu, ışıklandırılmış bagaj bölümü, kademesiz ayarlanabilir rüzgarlık gibi detaylar bulunuyor. Bütün bu bilgilerin hepsi, TFT göstergeden rahatlıkla okunabiliyor.
2018 BMW C Evolution, Avrupa'dan Sonra Amerika’da! 7. İçerik Fotoğrafı
Bu özel model, şimdilik İyon Gümüş Metalik / Elektrik Yeşil renk kombinasyonu ile göze çarpıyor. 
2018 BMW C Evolution, Avrupa'dan Sonra Amerika’da! 8. İçerik Fotoğrafı
Ayrıca BMW C Evolution, Isıtmalı Elcikler ($250), Hırsız Alarmı ($395) ve Konforlu Sele ($145) gibi bazı opsiyonel özellikleri ile kişiselleştirilebiliyor. BMW C Evolution Elektrikli Scooter modelin, tavsiye edilen satış fiyatı olan $13,750 rakamı ile bu yaz bayilerde olması planlanıyor.  
Fotoğraf Galerisi: 2018 BMW C Evolution

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2018 Honda CRF250R İlk Bakış!

Chaz Davies, Ducati 1299 Panigale R Final Edition Kullanırsa!

REKLAM