in

2300 Vespa’lı Belçika Sokaklarına Sığmadı

Yazar: Motoron

VESPA WORLD DAYS 2013, 145 ülkeden 173 Vespa Kulübünün katılımıyla Belçika’nın Hasselt kentinde düzenlendi. 2300 Vespa tutkunu 4 gün boyunca macera dolu yarışlara katıldı. Yarışları Sirmione adlı İtalyan Vespa Kulübü kazandı. Hız ve tutkularını yarıştıran katılımcıların motorları aynı zamanda tasarım açısından da oylandı.

2007 senesinden bu yana Vespa tutkunlarını bir araya getiren yarış ve buluşma organizasyonu VESPA WORLD DAYS’in sonuncusu 20- 23 Haziran tarihleri arasında Belçika’nın Hasselt kentinde düzenlendi. Dört gün süren etkinlikte, en yaşlısı 1929 doğumlu olan her yaştan katılımcılar Vespalarıyla boy gösterdi. Etkinlik boyunca süren macera dolu yarışların sonunda ise kazanan İtalyan Sirmione Vespa Kulübü oldu.

2300  Vespa'lı Belçika Sokaklarına Sığmadı 1. İçerik Fotoğrafı

Zorlu bir parkurda gerçekleştirilen Gimkana performans yarışında ise hem sürücülerin hem Vespaların performansı hayranlık uyandırdı. Yarışın kazananı ise Rovereta Vespa Kulübü oldu.

 

Etkinliğin katılımcıları da birbirinden renkliydi. St. Petersburg’dan 1700 km yol kat ederek gelen katılımcı, Vespa sürücülerinin bilinenin aksine uzun mesafe ve kötü hava şartlarından korkmadığını kanıtladı. Hasselt sokaklarını adeta işgal eden 2300 Vespa sürücüsü, yarışlar için uygun sayılmayan hava şartlarına aldırmadı ve planladıkları tüm gezileri gerçekleştirdi.

 

Yarışların yanı sıra Vespa Şıklık Yarışması’nın da düzenlendiği etkinlikte, en iyi özgün tasarımlı Vespalar bir araya geldi. Tüm katılımcılara sıralama olmaksızın mansiyon ödülü verildi.

2300  Vespa'lı Belçika Sokaklarına Sığmadı 2. İçerik Fotoğrafı

Etkinlik, cumartesi akşamı verilen gala yemeğiyle sona erdi. Her yıl olduğu gibi Vespa World Days’in dönüşü de etkinliğin bir parçası olarak oldukça eğlenceliydi. Dünyanın dört bir yanından gelen sürücüler 2014 yılında Mantua’da düzenlenecek bir sonraki Vespa World Days için çalışmalara başladı.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

MOTED, motosiklet algısını değiştirmek için harekete geçti

TMF Olağanüstü Toplanıyor!

REKLAM