Menu
in

Idemitsu Asya Yetenek Kupası Testleri, Buriram’da Tamamlandı!

Yazar: Alper Baycan

Idemitsu Asya Yetenek Kupası testleri, 5-6 Mart tarihlerinde, Chang Uluslararası Pisti’nde Buriram, Tayland’ta sona erdi.

İlk günün ilk seansı, düşen dört yarışçı ve pistte gerçekleşen bazı kazalar ile noktalandı. Böylece birinci günde sürücüler, senenin ilk yarışından önceki rekabetleri ile pistin ve motorlarının tadına bakma fırsatı bulmuş oldu. Bir sonraki mücadelelerine hazırlanan yeni başlayan acemi sürücüler ile tecrübeli yarışçıların ev sahipliğinde sırasıyla sekiz Japon ve yedi Endonezyalı sürücü ülkesini temsil ediyor. Ayrıca bu yarışçılara Filipinler, Avustralya, Türkiye, Malezya ve ev sahibi Tayland’tan yarışçılar da katılıyor. Can ve Deniz Öncü kardeşler, ülkemizi temsil eden başarılı yarışçılar olarak bu kupada yer alıyorlar.

Malezyalı Azroy Anuar, tablolarda en hızlı isimdi. Anuar’ın ardında zaman çizelgelerinde Rysuei Yamanaka, Can Öncü ve Yuki Kunii yer aldı. Taylandlı yarışçı Kritchaporn Kaewsonthi ise ilk günde evinde ilk beş sıraya ismini yazdırmayı başardı. 
Başarılı yarışçımız Can Öncü
İkinci gün, 14 düşen yarışçı olmuştu ve Anuar, ilk üç sırada yer alarak iyi formunu korumaya devam etmişti. Kaewsonthi, bir kez daha büyülemişti. Son virajda Kaewsonthi’nin de dahil olduğu bazı kazalar gerçekleşmişti. Fakat podyum için mücadele eden Haruki Noguchi ve Azroy Anuar ile beraber Can Öncü, galibiyeti elde eden isim olmayı başardı. Böylece ikinci gün, Can Öncü birinci olurken kardeşi Deniz Öncü ise beşinci sırada yer aldı.

Dorna Sports, Yetenek Direktörü Alberto Puig, şu şekilde açıklamada bulundu: “İlk mücadele, asla kolay değildir. Pek çok genç yetenek henüz burada yeni. İyi hava koşullarından, büyük problem ve sakatlık yaşamamaktan dolayı şanslıydık. Yarışçılar, pisti ve motosikletlerini daha iyi anlamaya başladılar. İlk gün, üst sıradaki ve diğer yarışçılar arasındaki fark büyüktü fakat daha sonra aradaki fark azaldı. Kupayı kazanabilecek yarışçılar ve adım adım zirveye ulaşacak yarışçılar olduğunu biliyoruz. Bir sürücü kaza yaptığında, diğerleri bundan hoşlanmıyorlar ve bu durum, onları kızdırıyor. Fakat sürücüler, neden kaza yaptıklarını anlamak zorundalar. Yetenek görmek kolay değil fakat yetenekleri tahmin edebiliyoruz. Bizi şaşırtabilecek bazı gençler var ve belki diğer yarışçılar, sezon boyunca onlarla sorun yaşayabilecekler.”
Idemitsu Asya Yetenek Kupası, pek yakında Chang Uluslararası Pisti’nde 10-12 Mart tarihlerinde WorldSBK raundları yanı sıra başlayacak. 
 
IDEMITSU HakkındaBir petrol şirketi olan Idemitsu, petrol platformlarına, rafinerilerine sahip olan Japonya’nın ikinci en büyük petrol rafinerisi. Idemitsu, petro kimyasal ürünler ve petrol ürünleri üretip satan bir firmadır. Ayrıca Idemitsu, hem Moto3 hem de Moto2 kategorilerinde Idemitsu Honda Takımı ile MotoGP Dünya Şampiyonası’nda yer alıyor.
2017 Idemitsu Asya Yetenek Kupası Takvimi

Cevap bırakın