Menu
in

Sakarya Poyrazlar Gölü Yoldan Çık Kampı

Son yıllarda beton işgaline uğrayan ülkemizde, artık herkes doğaya kavuşmak istiyor.
Ama amacınız, sadece adı “saklı” olan “saklı cennet” lere gidip şehirdeki kalabalığın
aynısını küçücük bir doğa parçasında görmek değilse, size çok güzel bir tavsiyemiz var.
Hem de her tür motosikletle çok kolay ulaşılabilecek bir yerden bahsediyoruz.

SAKARYA POYRAZLAR GÖLÜ

Çocukluğunu yeşillik içinde Karadeniz’de geçirmiş, sonrasında çorak Ankara’da üniversite okumuş, en nihayetinde ülkemizin 1/4’ü gibi mecburen İstanbul’a gelmiş bir ağaçorman sever olarak, teker teker bütün ormanlara dadanmaya başladım. Yürüyerek ormanları keşfetmek yavaş geldi tabii, çalışan insanın keşif için sadece hafta sonu var. İlk motosiklet hikayem böyle başladı işte. “Ben enduro motorla ormana gitmek istiyorum, eğitin beni” dedim eğitimcilere, onlar da sağolsunlar kafamı gözümü kıra kıra bana arazi sürüşünü öğrettiler. Sonrasında 2Enduro ekibi ile tanıştım ve onların bir parçası oldum. Velhasıl, gerçek anlamda enduro sürüşü yaptığım zamanlarda İstanbul yetmeyince çevre illere bakındım. Çok da uzağa gitmeden Sakarya’ya aşık oldum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az da olsa off-road sürüşle ilgilenen, Enduro yarışçılarını takip edenler bilir ki Sakarya’nın motorcuları başkadır ve bu güzel şehrin doğası bambaşkadır. Uzun uzun Sakarya’nın vadilerini, ormanlarını, motorcularını, ıslama köftesini övebilirim, ama esas konumuz hemen Sakarya-Karasu yolundan ulaşılan Poyrazlar Gölü. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından mesire yeri olarak düzenlenmiş olan göl, ücretle işletiliyor. Muhtemelen bu sebepten yıllar boyunca uzak durduk buradan… Çünkü İstanbul’dan da tecrübe ettiğimiz üzere, özellikle ücretle işletilen mesire yerlerinde kalabalık, mangal dumanı ve etraftaki çöplerin, her zaman karşılaşılan şeyler olduğunu düşünüyoruz. Ama Poyrazlar’da durum böyle değil. Çevresi 4.400 metre olan gölün 1,5 kilometrelik kısmı piknik için düzenlenmiş, sabit barbeküler ve masalar var.

 

 

 

 

Pazar günleri piknikçiler geliyor, ancak burada etrafta çöp ve birbirini rahatsız eden kimse yok. Gölün arka kısmında kamp yapmak da mümkün. Özellikle masaların ve sabit barbekülerin varlığı kampı daha kolay hale getiriyor. Zaten bu alanda her sene Sakarya Motosiklet Festivali de yapılıyor. Bu sayede yerel halk da tesisi işletenler de motosiklet kullanıcılarına oldukça alışık.

 

YOLDANÇIK KAMPI

Bir süredir 2Enduro adı yanında YoldanÇık’ı da kullanıyoruz. 2014 sonlarına doğru, sadece motosikletle uzun yol gezilerini yazmak değil, off-road her tür sürüşü, yürüyüşü, keşif ve macera gezilerini, yurtiçi – yurtdışı seyahatleri, malzeme incelemelerini, kısacası şehir hayatından kısa ve ya uzun süreli kaçmanızı sağlayacak herşeyi paylaşacağımız bir ortam üzerinde çalışmaya başladık. Bir kaç aydır www.yoldancik.com sitesinde ve aynı isimli Facebook sayfasında da yayındayız. Amacımız, sadece kendi deneyimlerimizi yazmak değil, herkesin yazılarını ve tecrübelerini yayınlamak, bilgiyi paylaşmak, herkesten bir şeyler öğrenmek, bir şeyler öğrenmek isteyenlere yardımcı olmak, ilham vermek. Sizi doğaya, farklı kültürlere, iç sesinize kavuşturacak her şey için www.yoldancik.com’u hayata geçirdik. Yoldancik.com ekibi olarak geçtiğimiz ay bir kamp düzenledik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mekan olarak da Poyrazlar Gölü’nü seçtik. Oldukça soğuk havada yaklaşık 40 çadır, ziyarete gelip giden arkadaşlarımızla 100’e yakın kişi motora bindik, barbekülerde yemeğimizi yedik, ‘insanlıktan çıkan’ bazı arkadaşlarımızla ağaca tırmandık, ateş başında tecrübeli uzun yolcuların hikayelerini dinledik. Kamp sayesinde çeşitli illerden, özellikle Ankara’dan gelen arkadaşlarımızı da görmüş olduk. Ekipten bazılarının çocukları ile geldiğini ve çadırda konakladığını söylemekte fayda var. Kamp deneyimi yaşamamış, hayatında ağaca tırmanmamış çocuklar için enerjilerini bu şekilde atabilmek, (kendi yeğenimden biliyorum) şahane bir şey! Şehrin bu kadar yakınında olup, şehirden tamamen izole bir doğa parçası burası. Günübirlik gelenler için Sakarya’daki Köfteci Mustafa da yenilecek yemeğin de, bir doğa ziyafeti olduğunu belirtelim.

 

 

 

 

Kampın bir başka özelliği de Endülüs’e doğru yola çıkacak olan Erkan Öztürk’ü uğurlamak oldu. Geçen sene yaptığı “Afrika’nın Rengi” belgeselinin ardından, bu sene de Endülüs İmparatorluğu’nu izleyeceğiz televizyonda… Kampa gelenler kendi yiyeceği içeceğinin yanısıra bir sürü de ikram getirmişti. Hatta kampa gelemeyip hediye yollayan arkadaşlarımız da oldu. Bunun yanı sıra kampta destekçilerimiz de vardı. Motoplus ve Spormoto KTM Türkiye de ürünleri ve test motorlarıyla kampa destek verdi. Sakaryalı arkadaşlarımız da kampın hazırlık aşamasından sonuna kadar hep yanımızdaydı. Poyrazlar Gölü, böyle bir arkadaş buluşması için çok doğru adres oldu. Özellikle bahar aylarında ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.?

 

 

 

 

 

Cevap bırakın