Menu
in

Yamaha DT-07 Flat Track Konsepti Görücüye Çıktı!

Yazar: Ahmet TEZCAN

Yamaha’nın dirt track konsepti DT-07, Japon üreticinin 60. yıl dönümüne ithafen özel, sarı-siyah speedblock dizaynı ile görücüye çıktı.

Yamaha FZ-07 (Avrupa’da MT-07 olarak biliniyor) platformunun flat track yarışı için ne kadar uygun olduğundan bahsedilmişti. Paralel ikiz motoru ile uysal bir güç üreten FZ-07, yarışçı olmak isteyenler için uygun fiyatlı bir başlangıç noktası olabilir.

Yamaha Motor USA de bu bahsi duymuş ve Amerikan dirt track sahnesine girişmek için Yamaha DT-07 konsept modelini geliştirmiş.

Konsept, Yamaha US yarış mağazası ile birlikte çalışan Jeff Palhegyi Design’ın elinden çıkmış. Beklendiği üzere Yamaha DT-07, yarış için ayarlanmış özel bir FZ-07 motoruna, 19 inçlik jantlara, frensiz bir ön tekerleğe ve Graves Motorsports tarafından yaratılmış bir custom egzoz sistemine sahip.

2015 AIMExpo’da görücüye çıkan Yamaha DT-07, Yamaha’nın 60. yıl dönümüne ithafen özel sarı-siyah “speedblock” dizaynına sahip.

Yamaha Motor Corporation USA’in Motorsporları Yarış Bölümü Yöneticisi Keith McCarty: “FZ-07 ilke duyurulduğunda motosikletin ‘Çapraz Konsept’ paralel ikiz motorunun olağanüstü bir düşük-orta seviye torkuna sahip olacağını biliyorduk ki bu flat track yarışları için idealdir.”

“Babe Demay’in FZ-07 flat track eseri, Dominic Colindres’in ateş yarışını kazanması ve en son yapılan AMA Pro Flat Track etkinliğinde dördüncü olması ile bu sezonda muazzam bir potansiyel ortaya koydu.”

“Burada, Cypress’te kendimizi ve DT-07 konseptini keşfetmekteyiz. FZ-07 mükemmel bir motosiklet ve kişiselleştirme için mükemmel bir platform. Bir flat track motosikleti olarak motosiklet ile ne yapabileceğimi görmek istedik ve sonuçlardan çok memnunuz.”

Yamaha’nın, yol kullanımına uygun bir dirt track motosikleti üretip üretmeyeceğini zaman gösterecek fakat yeterince talep olursa üretilebileceği düşünülüyor. 

Cevap bırakın