in

2015 Triumph Tiger 800 XRT ve XCA Duyuruldu!

Yazar: Ahmet TEZCAN

Triumph, Tiger 800 ailesine iki yeni üyenin katıldığını duyurdu; Tiger 800 XRT ve XCA.

Triumph, Tiger 800 adventure touring platformu için iki yeni üyesini duyurdu. 2014 yılı sonunda EICMA’da duyuruluan yol odaklı XR, XRx ve daha çok off-road amaçlı XC ve XCx modellerinin yanına katılan XRT ve XCA, uzun yolculuklarda sürücü konforunu arttırmayı hedefleyen geliştirmeler ile Tiger 800 serisinin en üstünü temsil ediyor.

 

2015 Triumph Tiger 800 XRT

2015 Triumph Tiger 800 XRT ve XCA Duyuruldu! 1. İçerik Fotoğrafı
2015 Triumph Tiger 800 XRT ve XCA Duyuruldu! 2. İçerik Fotoğrafı

 

Resmi olarak duyurulmadan bir ay önce diğer varyantlarla birlikte California Air Resources Board ile sertifika alındığı için Tiger 800 XRT ve XCA’nın gelecek olduğunu biliyorduk. Bir sebepten ötürü Triumph, XRT ve XCA’yı duyurmak için bekledi fakat sonunda duyurdular.

 

2015 Triumph Tiger 800 XCA

2015 Triumph Tiger 800 XRT ve XCA Duyuruldu! 3. İçerik Fotoğrafı

 

XRT ve XCA’da, ısıtmalı sürücü ve yolcu selesi, ısıtmalı elcikler ve LED sis lambaları bulunuyor. Bunun yanı sıra taşıdıkları 650W’lık alternatör de bu özelliklere ya da GPS navigasyon sistemlerine ve telefon şarj etme işlemine güç sağlamak için bulunuyor. Her iki model de arka çanta aparatı ile birlikte gelmesine rağmen Tiger için tasarlanmış olan Expedition sert çanta seti hala ayrı olarak satılıyor.

 

XR ve XRx’te olduğu gibi Tiger 800 XRT; önde 19 inç, arkada 17 inçlik alüminyum dökme jantlara sahip. XRT’de ayrıca gelişmiş kilometre sayacı, seyir kontrol sistemi, ayarlanabilir ekran ve el korumaları bulunuyor.

 

XCA da aynı şekilde XC ve XCx’in, ADV-tarzı “burnu”, önde 21 inç, arkada 17 inçlik telli jantları ve XR modellerindeki Showa süspansiyonlardan daha uzun olan WP süspansiyonların  da dahil olduğu özelliklerini alıyor. XCA’da ayrıca CNC makinesi ile yapılmış ayaklıklar ve üç yardımcı priz bulunuyor.

 

Daha önce duyurulan varyantlarda olduğu gibi XRT ve XCA standart ABS sistemi ile geliyor. Bunun yanı sıra çekiş kontrol sistemi ve 2014 Tiger 800 modelleri ile kıyaslandığında %17 oranında bir yakıt tüketim ekonomisi de özellikler arasında.

 

 

Fiyat hakkında henüz bir bilgi mevcut  değil.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2015 Yamaha MT25 Kameralara Yakalandı!

Honda Africa Twin Geri Döndü!

REKLAM