in

250cc’den Başlamak İçin Birkaç Neden

Yazar: Ahmet TEZCAN

Motosiklet almaya heveslenen neredeyse herkes ilk olarak büyük makinelere yönelir. Bu yanlışa düşmemeniz için sizleri bilgilendirmek istedik.

Açıklamada belirttiğimiz gibi, öncelikle bilmeniz gereken şey motosiklet kullanmayı öğrenmenin aşamalı bir iş olduğu. İlk aşamada küçük cc’li motosikletler ile öğrenmek sizin yararınıza olacaktır. 250cc’den daha büyük olan motosikletler oldukça tehlikeli ve pahalı olmasının yanı sıra öğrenme aşamasında herhangi bir kaza geçirme olasılığınız büyük motosikletler ile daha fazladır ve bunun bedelini daha ağır ödersiniz.

 

1.Daha Hızlı Öğreneceksiniz

Motosiklet kullanmak çoğu insan için zordur. Birkaç ay veya bir yıl süresince kullanımla doğal olarak motosikletin yönetimi kas hafızanıza işlenecek ve alışkanlık gibi bir parçanız haline gelecek. Bunun en kolay yolu tabii ki ilk motosiklet için 250cc’lik modellere yönelmek.

 

250cc bir motosiklet ile gazı köklemekten ya da ön kaldırmaktan endişe etmenize gerek kalmayacak. 600cc ile 60 ya da 80 km hıza birinci viteste küçük bir bilek hareketi ile ulaşmanız mümkün fakat bu sizi yol üzerindeki araçlar üzerine giden bir roketten farksız kılacak. Eğer gücüzünüzü dengeden alırsanız sağlam bir temel oluşturarak yeteneklerinizi büyük motosikletlerde kullanabilirsiniz. Düzgünce vites değiştirmek, virajlarda gazlamak gibi şeyleri büyük bir makinede de öğrenebilirsiniz fakat bu 250cc bir motosiklet ile daha verimli ve hızlı olacaktır.

 

2.Uygun Fiyat

13,500 TL’ye yepyeni bir Honda CBR250R satın alabilirsiniz -ikinci el fiyatları tabii ki daha düşük. Ayrıca küçük bir motor daha az yakıt demektir; bu nedenle tatmin edici bir performansla yol alırken cebiniz de yanmayacak. 600cc’lik bir motosikletten en az 45 kg daha hafif olan 250cc’lerin hafif olması da az yakıt tüketmesinin bir nedeni. Ayrıca motosikletinizi sigorlatacağınız zaman 250cc ve 600cc arasındaki ücret farkı da sizi şaşırtacak (büyük motosikletlerin sigorta ücreti her zaman daha pahalıdır). 250cc bir motosikletle hiçbir yerde ağır ücretler ödemezsiniz, ayrıca ilk kullanıcı olarak sattığınızda paranızın tamamını geri alırsınız.

 

3.Değerini Korur

Bu motosikletler hakkında bir diğer harika şey ise değerlerini korumaları. Her yıl binlerce insan motosiklet satın alıyor ve bu da ilk motosikletini kullanacak olan bir sürü insan demek oluyor. En çok aranan motosikletler tabii ki 600cc’lik modeller. Bu makineleri alıp da bir yıl geçmeden satmaya çalışan bir sürü insan var, bunun nedeni de kaza yapmaları ya da bu hobinin onlara uygun olmadığını fark etmeleri oluyor. Birçok insan ilk motosiklet olarak 250cc’leri tercih etmezken, internetin kullanımıyla küçük motosikletler daha çok zemin kazanmaya başlıyor. İkinci el motosiklet ilanlarını kontrol edin, 600cc’ye geldiğinizde bir sürü ilanla karşılaşırken 250cc modellerde oldukça az ilan bulunuyor. Bir hafta sonra tekrar kontrol ettiğinizde 600cc modellerin öylece dururken 250cc’lerin oldukça hızlı satıldığını göreceksiniz. 250cc motosikletler az bulunduğu için fiyatları yüksek oluyor.

 

4.Sınırları Zorlayabilirsiniz

Yamaha R1 kullanan birine sokakta daha önce son hıza ulaşıp ulaşamadığını sorun. Eğer cevabı evet ise yalan söylüyordur ve tabii ki bir ceset ile konuşuyorsanız durum değişir. Bunun nedeni tabii ki karşı taraftan araçlar gelen bir yolda o büyüklükteki bir motosikletin sınırlarını zorlayacak deneyime sahip olmamak. 250cc’ler için bu durum farklı, çoğu kullanıcı bu makineler ile 160km hızı rahatça görebilir. Tabii ki bu hızla bir Lamborghini’ye toz yutturamazsınız ama başlangıç için bu hız gayet yeterli.

 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Toprak’a Sorun !

Sıfır kilometre mi, ikinci el mi?

REKLAM