in

2015 İndian Roadmaster

Yazar: Burak Yıldız

İndian ‘yolların ustası’ anlamına gelen Roadmaster modelini kişiselleştirilebilir özellikleri ve devasa boyutlarıyla tanıtıyor; Roadmaster, markanın geçmişini bugününe yansıtıyor.

İndian, Roadmaster modelini ilk olarak 1940’lı yıllarda çıkarmıştı. O zamanlar da boyutlarıyla ne kadar büyük olduğunu kanıtlayan Roadmaster, 2015 yılında da benzer bir genetikle, çok daha geliştirilmiş olarak satışa sunuluyor. Uzun yola çıkmak istiyorsanız; rahatınıza, tarzınıza düşkünseniz ve özel olmak istiyorsanız bu motosiklet sizin için biçilmiş kaftan olabilir.

“Bagger” olarak adlandırılan motosikletin üzerinde 111 kübik inc, yani 1811 cc’lik motor bloğu bulunuyor. Bu motor bloğu, Roadmaster’a 138.9 Nm’lik tork verebiliyor. Hacim ve tork değerlerine baktığımızda motosikletin performanslı olabileceğini düşünüyor olabilirsiniz,  fakat 421 kg olan ıslak ağırlığını öğrendiğinizde yüzünüzün renginin değişeceğine eminiz. Roadmaster oldukça ağır. Fakat kim böyle bir motosiklette hız ister ki? Roadmaster’e gönül verenlerin çoğu performanstan ziyade marka imajına ve sunabildiği seçeneklere odaklanıyor.

 

 

2015 İndian Roadmaster 1. İçerik Fotoğrafı

 

Marka imajından bahsetmemize gerek olmadığını düşünüyoruz; peki nelerdir bu sunabildiği özellikler? Saymakla bitmiyor.  Önde çift disk mevcut ve 4 pistonlu kaliperlerle donatılmış. Arka tek disk ve çift piston mevcut. ABS bu modelde standart olarak sunuluyor. Fren sistemine ve ABS’ye çok iş düşüyor; zira bu kadar ağır bir motosikleti durdurmak zor olmalı. Motosikletin lastiklerinde Dunlop markası tercih edilmiş, ebatları önde 130/90/16 ve arkada 180/60/16.

Roadmaster, oldukça uzun bir standart ekipman listesi sunuyor. ABS, Cruise Control, LED aydınlatma,  hakiki deri işlemeli, ısıtmalı ve ayarlanabilir sele, artçı için kol dayama, 200 Watt’lık ses sistemi, Bluetooth ve Smartphone özellikleri içeren akıllı ara yüz, lastik basınç ölçer gibi özellikler bu motosiklette standart. Tüm bunlarla yolculuğunuzun hiç bitmemesini isteyebilirsiniz; ki 20.8 litrelik yakıt deposunun da bu isteğinize yardımcı olacağına eminiz.

 

2015 İndian Roadmaster 2. İçerik Fotoğrafı

 

Roadmaster’in göstergeleri tam bir derya. Adeta “yok yok”. Kilometre sayacı, anlık ortalama yakıt göstergesi, elektronik hız göstergesi, devir saati, yakıt göstergesi, saat, pusula, ortam hava sıcaklığı göstergesi, dişli pozisyonu göstergesi, ön ve arka lastik basınç göstergesi, ortalama hız göstergesi,  akü gerilim sayacı, radyo bilgi ekranı, Cruise Control paneli, ABS göstergesi ve düşük yakıt göstergesi ile motosikletinizde saniye saniye neler olup bitiyor öğrenebiliyorsunuz.

İndian Roadmaster’ı  53.792 dolardan başlayan fiyatıyla şubat ayından itibaren EYP Bike’da görebilirsiniz. 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2016 İçin Indian Motorcycle’dan Chief Dark Horse

Küçük Hacimli BMW Kameralara Yakalandı!

REKLAM