in

2016 İçin Indian Motorcycle’dan Chief Dark Horse

Yazar: Ahmet TEZCAN

1901 yılında kurulan ve çizgisinden uzun yıllardır şaşmayan Indian Motorcycle’dan 2016 için yeni bir model; Chief Dark Horse.

Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu’nun sertifikasyon dokümanlarından (CARB) Indian Motorycle için yeni bir model ismi duyuruldu: Chief Dark Horse. Bu model görünüşe göre firmanın 2016 serisine dahil olacak.

 

Adı geçen makine Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu, Chief Classic, Chief Vintage, Chieftain ve Roadmaster modellerinde kullanılan 1811cc’lik Thunder Stroke 111 V-Twin motorun aynısını kullanacak olan 2016 model Indian Chief Dark Horse’u sertifikaladı. Emisyon testlerinin sonuçlarına bakıldığında da 2014 ve 2015 modelleriyle büyük benzerlikler göze çarptığından motorda büyük değişiklikler yapıldığını söyleyemiyoruz.

 

Indian Motorcycle, 2014 Chief Classic

2016 İçin Indian Motorcycle'dan Chief Dark Horse 1. İçerik Fotoğrafı

 

Ayrıca dokümandaki bilgiye göre Dark Horse’un eşdeğer atalet kütlesi 470 kg, ya da Chief Classic’ten 10 kg daha hafif olacak. Kütlenin motosikletin tamamen dolu haline yakın olduğunu görüyoruz yani motosiklet boşken ya da doluyken ağırlık konusunda pek bir fark olmayacak. Chief Classic’ten 9-10 kg daha hafif olacak Dark Horse’un, 362 kg civarında bir ağırlığa sahip olacağını bekliyoruz.

 

Indian’ın yakın tarihine bakacak olursak, Dark Horse hakkındaki detayları yine Sturgis Rally’sinde duyacağız gibi görünüyor. 2015 Sturgis Rally’yi ele aldığımız habere de BURADAN ulaşabilirsiniz. Dark Horse, Indian’ın tek yeni modeli olmayabilir, bu düşüncemizin sebebi ise firmanın “Indian Springfield” isimli bir marka başvurusu yapmış olması. Springfield adının da tabiri caizse firmanın memleketi olan Springfield/Mass’ten geldiğini sanıyoruz.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Honda’dan Üç Tekerlekli Motosiklet İçin Patent Başvurusu

2015 İndian Roadmaster

REKLAM