in

2014 Husqvarna Motocross Takımı Belli Oldu.

Yazar: Motoron

Husqvarna Factory Racning FIM World Motocross Şampiyonası’nda hem MX1 hem de MX2 sınıfında yarışacak olan takımını duyurdu.

MX1 sınıfında Güney Afrikalı Tyla Rattray ve Avustralyalı Todd Waters zafer için Husqvarna renklerine bürünürken MX2’de ise fransız Romain Febvre ve rus Alexandr Tonkov Husqy’yi toprak parkurda temsil edecekler.

 

Geçtiğimiz yılda Red Bull KTM Factory Racing Team ile MX2 sınıfında birinci olan Rattray, Amerika Birleşik Devlerleri’nde AMA SX ve MX müsabakalarında yarışmış ve 2011’de AMA 250 MX sınıfında genel klasmanda ikinci olmuştu. Şu anda 28 yaşında olan pilot 2000 yılında ana vatanı olan Güney Afrika’dan Uluslar arası yarışmlarda yer alabilmek için Almanya’ya gelmiş ve 2001 yılında henüz 15 yaşındayken ilk GP yarışlarında yarışmaya hak kazanmıştı.

 

MX1 sınıfında Rattray’le birlikte Husqvarna’ya katılan Avustralyalı Todd Waters ise 5 ulusal junior birincisi ve 2012 MX1 Avustralya şampiyonu unvanına sahip.

 

MX2 kategorisinde yarışacak Husqvarna pilotları olan rus Alexandr Tonkov ve fransız Romain Febvre için MX2 Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing Team şefi belçikalı Jacky Martens ise: “Podyum için savaşabilecek güçte olan iki tane yetenekli yarışçımız var. İkisi de bu sezon bıyunca harika başarı gösterdiler ancak yaşanan sakatlıklar nedeniyle oldukça fazla puan kaybettik. Takım onların gelişmesi ve daha da başarılı olmaları için gereken desteği verecektir. Önümüzdeki 2014 sezonunda Alexandr ve Romain ile çok güzel şeyler görmeyi umuyoruz. Husqvarna Fabrika takımı olarak önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda da iyi sonuçlar elde edeceğimize güveniyorum.” dedi.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Hayrabolu Motokros Yarışına Büyük İlgi

DAKAR 2014: Ritm yakalamak için özel etap!

REKLAM