in

2015 Assen GP Öncesi MotoGP’deki Son Gelişmeler!

Şampiyonluk yarışında yine aynı isimler mi var yoksa sürpriz isimler de yer alıyor mu? 2015 Assen yarışı öncesi puan durumu ve sıralama nasıl? Gelecek yarışlarda neler olabilir? Gelin bu soruların cevaplarına hep beraber göz atalım isterseniz…

Dünyanın en prestijli motosiklet yarışı olan MotoGP’de 2015 sezonu Assen GP’si öncesi  son durumu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Şu ana kadarki puan durumunda Movistar Yamaha MotoGP takımından doktor lakaplı İtalyan Valentino Rossi 138 puanla birinci, yine aynı takımdan Jorge Lorenzo 137 puanla ikinci ve Ducati takımından Andrea Iannone 94 puanla üçüncü, Andrea Dovizioso (Ducati takımı) 83 puanla dördüncü ve son iki senenin MotoGP şampiyonu Marc Marquez (Repsol Honda Team) ise 69 puanla beşinci durumda. Gözler şimdi de 27 Haziran tarihinde sezonun sekizinci ayağının gerçekleşeceği Hollanda Assen Grand Prix’ine çevrilmiş durumda.

2015 Assen GP Öncesi MotoGP’deki Son Gelişmeler! 1. İçerik Fotoğrafı

1949 yılında düzenlenen ilk Dünya Şampiyonası’ndan beri, her yıl Grand Prix’ye ev sahipliği yapan tek pist olan Assen Pisti, Jorge Lorenzo ve Valentino Rossi arasındaki şampiyonluk duruşunda kimin üstün geleceğinin belirleneceği sıkı bir hesaplaşmaya sahne olacak. Her iki Movistar Yamaha Takımı Yarışçısı, efsanevi pist yarışına kadar oldukça başarılı yarışlar çıkarmış olsa da Jorge Lorenzo’nun aldığı üst üste 4 şampiyonluğa rağmen, Rossi halen üstünlüğünü korumakta.

2015 Assen GP Öncesi MotoGP’deki Son Gelişmeler! 2. İçerik Fotoğrafı

Bu arada bu kadar mücadele içerisinde, geçen senenin Assen Grand Prix birincisi Marquez’in en fanatik taraftarı bile, onun üçüncü MotoGP tahtını kazanma şansının neredeyse imkansız gibi göründüğünü kabullenmek zorunda. Önümüzde 11 yarış ve 275 puanlık uzun ve zorlu bir yol olduğu doğru fakat sonuçta daima iyimser olan Marquez’in sanki tahtını teslim etmeyi kabullenmiş gibi göründüğü de bir gerçek. Katalunya’daki 7 yarışta zorlanmayarak yaptığı üçüncü bir hata Marquez’in, Rossi ve Lorenzo’nun 69-68 puan gerisine sürüklenmesine sebep oldu.

 

Gelelim Ducati takımından Andrea Iannone’nin şansına. 2015 senesinin Iannone için inanılmaz geçtiğini söyleyebiliriz. Mugello’da yarışlara ilk kez pole pozisyonu ile başlaması, ikinci defa MotoGP’de podyuma çıkma isteği ile karşımızda. Takım arkadaşı Andrea Dovizioso ise, geçen sene Assen Pisti’nde Ducati takımıyla yarışı ikinci olarak bitirmişti ve Iannone’nin de bu sene aynı performansı göstermek istediği konuşuluyor. 25 Haziranda antrenmanlar ile başlayıp 26 Haziranda sıralama turları ile devam edecek olan Assen Grand Prix’i 27 Haziranda mücadele dolu bir atmosferde gerçekleşecek. Heyecanla bekliyoruz!

Ayak

MotoGP Yarışları

Kazanan Sporcu

Kazanan Takım

1

27-29 Mart Katar GP (Losail)

Valentino Rossi

Movistar Yamaha MotoGP 

2

10-12 Nisan Amerika GP (Austin)

Marc Marquez

Repsol Honda Team

3

17-19 Nisan Arjantin GP (Termas de Rio Hondo)

Valentino Rossi

Movistar Yamaha MotoGP 

4

1-3 Mayıs İspanya GP (Jerez)

Jorge Lorenzo

Movistar Yamaha MotoGP 

5

15-17 Mayıs Fransa GP (Le Mans)

Jorge Lorenzo

Movistar Yamaha MotoGP 

6

29-31 Mayıs İtalya GP (Mugello)

Jorge Lorenzo

Movistar Yamaha MotoGP 

7

12-14 Haziran Katalunya GP (Barcelona)

Jorge Lorenzo

Movistar Yamaha MotoGP 

8

25-27 Haziran Hollanda GP (Assen)

 

 

9

10-12 Temmuz Almanya GP (Sachsenring)

 

 

10

7-9 Ağustos İndianapolis GP (Indianapolis)

 

 

11

14-16 Ağustos Çek Cumhuriyeti GP (Brno)

 

 

12

28-30 Ağustos İngiltere GP (Donington Park)

 

 

13

11-13 Eylül San Marino GP (Misano)

 

 

14

25-27 Eylül Aragon GP (Aragon)

 

 

15

9-11 Ekim Japonya GP (Motegi)

 

 

16

16-18 Ekim Avusturalya GP (Phillip Island)

 

 

17

23-25 Ekim Malezya GP (Sepang)

 

 

18

6-8 Kasım Valencia GP (Valencia)

 

 

             

 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

MotoGP: Assen Sıralama Sonuçları

MotoGP: Katalunya Yarış Sonuçları

REKLAM