in

2015 Moto Guzzi V7 II

Yazar: Ahmet TEZCAN

Moto Guzzi, 2014 yılında Almanya/Köln’de düzenlenen uluslararası Intermot fuarında V7 modelinin güncellenmiş II.versiyonunu tanıttı. 2015 V7 II; yenilenmiş şanzıman, dizayn ve ABS sistemleri ile Stone, Special ve Racer adında üç farklı model ile satışa çıkacak. Bu şık cafe racer’lar hakkındaki detaylar hemen aşağıda yer alıyor.

İtalyan firma Guzzi, V7 modelini geçtiğimiz yıllarda oldukça geliştirdi. Dikkate değer bir gelişim ise 2013 yılında daha hızlı ve hafif bir makine yaratmak için V7’nin motorunu baştan tasarlamasıyla oluştu. Sonraki yılda ise V7’nin enjeksiyon ve arka süspansiyonu hakkında gelen uyarılar üzerine frenleme sisteminde de bazı değişikliklere gidildi. 2015 yılı için Guzzi bir adım daha ilerleyerek eski 5 vitesli şanzımanını geride bırakarak güçlendirilmiş yağlamalı 6 vitesli şanzımanı V7’ye dahil etti ve bunun sonucunda ilk ve son iki vites arasındaki boşluk azaldı. Gidondaki değişikliklere gelecek olursak, yeni bağlantı ve kablolar gidonun hareket kabiliyetini arttırmış.

 

2015 V7 II’nin klasik görünümüne takılıp da eski bir motosiklet olduğunu sanmayın, yeni ABS ve Moto Guzzi çekiş kontrol sistemi ile V7 II oldukça yüksek teknolojili bir makine. İki kanallı ABS’nin yanı sıra MGCT ise Guzzi’nin California 1400 modelinden türetilmiş.

 

Dizayn değişikliklerine yani geometrik farklara gelecek olursak, V7 II’nin V-Twin motoru ön aksa doğru 4 derece yatırılıp milin 10mm aşağısına monte edilmiş. Ayrıca ayaklıkların ve koltuğun da alçaltılmış olması, kendinizi motosikletin tepesindeymiş gibi hissetmenize engel oluyor.

 

2015 Moto Guzzi V7 II 1. İçerik Fotoğrafı

 

V7 II Stone 

2015 V7 II Stone; saten siyah, kırmızı, gri ve sarı renk seçeneklerine sahip olacak. Yeni grenaj daha estetik bir görünüme sahip ve arkada bulunan siyah stop lambası debriyaj ve fren kollarıyla uyum içerisinde bulunuyor. Ayrıca V7 II Stone alaşımlı jantlara sahip, Special ve Racer modellerinde ise jant parmaklıkları daha ince tasarlanmış.

 

2015 Moto Guzzi V7 II 2. İçerik Fotoğrafı

V7 II Special

V7 II Special modelinin grafik paketi 1975 model V750 S3’ten ilham alınarak “Essetre” olarak adlandırılmış. Special’ın renk seçenekleri ise turuncu çizgili klasik siyah, gümüş rengi çizgili metalik kırmızı ve gümüş rengi çizgili açık mavi şeklinde. Ayrıca Special modelinde yeni stop lambası ve fren kolları mevcut. Special’da çatal korumaları da bulunuyorken, Stone ve Racer modellerinde de tozluklar mevcut.

 

2015 Moto Guzzi V7 II 3. İçerik Fotoğrafı

 

V7 II Racer 

201 Moto Guzzi V7 II Racer, geçmiş modellerde olduğuu gibi krom yakıt tankına ve hafif siyah detaylı kırmızı bir iskelete sahip. Racer’ın diğer özellikleri ise daha hafif bir gidon gövdesine sahip olması ve ayarlanabilir Bitubo arka süspansiyonları.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Kawasaki H2R Pist Görüntüleri ve Sokak Versiyonu H2’nin İlk Videosu Yayınlandı!

2015 Yamaha XJR1300 İlk Bakış

REKLAM