in

2015 Yamaha YZF-R1M — O Bir Pist Canvarı!

Yazar: Moe

2015 Yamaha R1 1000cc supersport kategorisine oldukça iddialı bir giriş yaptı. Ancak Iwata’lı firma zaten teknoloji harikası olan yeni R1 ile tatmin olmamış olacak ki, MotoGP’de kullandığı YZR-M1’i sokaklara taşımaya karar vermiş, karşınızda Yamaha R1M!

Yamaha, Yeni R1’in oldukça özel bir versiyonu olan R1M’e en yakın motosikletin; Japon şirketin MotoGP’deki motosikletleri YZR-M1 olduğunu iddia ediyor! Hatta öyle ki, lansmana R1M’i sürerek gelen Movistar Yamaha MotoGP pilotu Jorge Lorenzo, MotoGP’de kullanmadıkları elektronik sistemleri bu motosiklette görebilmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

 

2015 Yamaha YZF-R1M — O Bir Pist Canvarı! 1. İçerik Fotoğrafı

 

Yeni R1 ile aynı crossplane, 4 silindir, 998cc hacimli ve 200 beygirlik motor bloğunu paylaşan R1M; R1’den farklı olarak Öhlins’in teknoloji harikası ERS semi-active süspansiyonlarına, über-hafif karbon fiber karenaj kitine ve GPS destekli veri toplama sistemine sahip olacak…

 

2015 Yamaha YZF-R1M — O Bir Pist Canvarı! 2. İçerik Fotoğrafı

 

Yeni YZF-R1M’in elektronik sisteminde, R1’de olduğu gibi; çekiş kontrolü (9 kademeli), kaymayı/yanlamayı kontrol eden slide control(1-3 ve kapalı olmak üzere 4 mod), sadece vites yükseltirken kullanılabilecek olan quickshifter QSS(1-2 ve kapalı olmak üzere 3 mod), kalkış kontrolü (1-3 ve kapalı olmak üzere 4 kademeli), teker kaldırma/wheelie kontrolü(1-2 ve kapalı olmak üzere 3 mod )ve ABS kontrolü gibi yeni özellikler mevcut… Motosiklet bunlara ek olarak yine R1’de de kullanılan, beyinde dataların daha verimli analiz edilebilmesi adına 6 eksenli eylemsizlik ölçüm ünitesi ile (IMU, inertial measurement unit) donatılmış durumda. IMU vasıtasıyla bu teknoloji harikası motosiklet, 6 eksendeki hareketini anlık analiz edip; sürücü ve yoldan aldığı tepkilere göre tüm motor, süspansiyon ve fren ayarlarını optimize edebiliyor, müthiş öyle değil mi!

 

2015 Yamaha YZF-R1M — O Bir Pist Canvarı! 3. İçerik Fotoğrafı
2015 Yamaha YZF-R1M — O Bir Pist Canvarı! 4. İçerik Fotoğrafı

 

Ayrıca R1M, yeni YZF-R1’de opsiyonel olarak sunulan; GPS’den veri alımına ,beyne harita ayarları yüklenmesine imkan tanıyan Communication Control Unit (CCU) sistemine standart olarak sahip olacak.

 

2015’in ilk çeyreğinde satışa sunulacağı açıklanan R1M’in dünya çapında sadece 500 adet satılacağını da belirtelim! Sadece karbonfiber/metalik renkte satışa sunulacak olan bu süper supersport’un fiyatı, Amerika için 21990 Dolar olarak duyurulmuş durumda. Yani bir MotoGP makinesi nasıl hissettiriyor merak ediyorsanız, elinizi çabuk tutsanız iyi olur!

 

 

2015 Yamaha YZF-R1M — O Bir Pist Canvarı! 5. İçerik Fotoğrafı

 

2015 Yamaha YZF-R1M — O Bir Pist Canvarı! 6. İçerik Fotoğrafı
2015 Yamaha YZF-R1M — O Bir Pist Canvarı! 7. İçerik Fotoğrafı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2015 Yamaha YZF-R1 — Oyun Başlasın!

199+ Beygir Kervanında Bir Yeni Kahraman: 2015 Kawasaki Ninja H2!

REKLAM