in

2017 Off-Road Can-Am Modellerini Test Etmek için Romanya’daydık!

Yazar: Moe

Depar Motor’un davetlisi olarak gittiğimiz Braşov,’da Can-Am’in 2017 Off-Road ürün gamındaki tüm ATV, Utility, Side-by-Side modellerini extrem şartlarda bir hayli zorladık…

2017 Off-Road Can-Am Modelleri

Club Dracula adı verilen organizasyonda, Can-Am’cılar birbirinden keyifli ve zorlu Off-Road parkurları ve doğa gezisinin yanı sıra, Türkiye’yi teslim eden tek basın mensubu olarak bize de sürpriz sonlu bir etkinlik hazırlamış!

Türkiye’de daha çok 3 tekerli spor/yol modeli “Spyder “ile adından çokça bahsettiren Can-Am’ın , bu sefer 4 tekerli off-road modellerini denemek için Romanya kırsalının yolunu tuttuk. Bir önceki gün hafif bir yağmur yağmış, ancak test günü hava mükemmel…

Yerler hafif çamur (her türlüapaçiliğe uygun), önünüzde gözün alabildiğince yeşillik, uzaktan hafif bir şelale sesi, doğa, huzur, hayaller… Bir manzaraya, bir de önümdeki ATV’lerebakıyor; kendimi tepedeki parkurun zirvesinden, 5. şafağın sonunda doğudan gelen Gandalf edasıyla Renegade X’in üzerinde zıplarken hayal ediyorum… Haydi artık test başlasın!

Can-Am Renegade X XC:2017 Off-Road Can-Am Modellerini Test Etmek için Romanya'daydık! 1. İçerik Fotoğrafı

Finalde; Hollywood’un kendisine, kendisinin de Türklere hayranlığıyla bilinen (!) Kont Drakula’nın (nam-ı diğer Vlad Tepeş ya da Kazıklı Voyvoda) kalesini de ziyaret etme şansı bulduk. Oldukça ilginç anlara sahne olan etkinlik ve test izlenimlerimizi Motoron Dergisi Kasım 2016 sayısında bulabileceksiniz…

 Can-Am Defender Utility:

2017 Off-Road Can-Am Modellerini Test Etmek için Romanya'daydık! 2. İçerik Fotoğrafı

 Can-Am Maverick X3:

Kanadalı BombardierRecreational Products Inc. (BRP) şirketi tarafından geliştirilen Can-Am modellerinin kalbini, yine BRP’nin bünyesinde bulunan meşhur Rotax motorları oluşturuyor.

Özellikle dikkatimizi çeken noktalardan biri; Rotax’ın istediği speklere göre kendisinin tasarlayıp ürettiği Turbosu sayesinde, yeni 3 silindirli motor bloğundan olabildiğince efektif performans elde edilmiş. Özellikle 4 tekerli off road bir araç ile, 0-100km/sa arası hıza 4.8sn’de ulaşmak bizim için oldukça farklı bir tecrübeydi!

154 beygirlik bir güce sahip olan mevzu bahis canavarın (Maverick X3) Ken Block ve BJ Baldwin’in ellerinde neler yapabildiğini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Devamı Motoron Dergisi Kasım 2016 sayısında…

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Geleceğe Bir Bakış: BMW Motorrad Vision Next 100

2017 Suzuki GSX-S750 – Intermot 2016

REKLAM