in

2013 Yılının En Çok Satan COMMUTER Modelleri

Yazar: Sanço Panço

COMMUTER

Yamaha YBR ile açık ara önde gözüküyor. Piyasada YBR’nin aynısı diye satılan (2 fuar önce YeBeRe isimli motor satılıyor olması gibi) çin menşeili motosikletler YBR 125’in daha fazla satış en büyük engel. Bu sınıftaki en önemli kriter bizce öncelikle fiyat. CBF’nin YBR’ye göre fiyatı %10 daha yüksek. Bir de Honda kendisini tercih etmek isteyen daha düşük bütçeli kullanıcılar için uzakdoğuda ürettirdiği ACE modelini getirerek, tahminen CBF tercih edecek pek çok adamın da aklını çeldi. Hatırladığımız kadarı ile CBF-YBR satışları geçtiğimiz senelerde hemen hemen aynı oranlardaydı.

 

Bu sene yenilenen TVS Apache, oldukça iyi satıyor ve 2 devin olduğu pazardan kendisine önemli yer kapıyor. CBF (5.090TL), YBR (4.450TL) karşısında 5.199 TL’lik fiyatıyla en pahalısı olmasına rağmen, kaliteli üretimi ve kaslı görünüşü ile pek çok müşteriyi kendisine çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda kurye arkadaşlar ile konuştuğumuzda bu motoru tercih etmelerinin en önemli nedeni olarak diğer iki motosikletten 1-2 beygir daha güçlü olması konusunu göstermişlerdi. Anlaşılan o ki, gücü düşük kalan diğer iki modelin karşısında Apache hala iyi bir yerde.

 

KTM Türkiye, MOTED üyesi olmadığı için onların verilerini elde edemedik. Bajaj’ın KTM’de hisse sahibi olmasıyla başlayan Duke projesi, dünya genelinde harika sonuçlar verdi. Türkiye’deki satış adetlerini şu an için bilemiyoruz ama, Kızıltıprak’ta bir kaç yerin birden KTM bayisi olduğunu, ve de önüne sıra sıra Duke dizdiğini göz önüne alırsak, “büyük motor gibi görünen kaliteli commuter” Duke’un bu sene satış patlaması yaptığını söyleyebiliriz. Euro’nun patlama yapmasından önce 11 bin lira civarında fiyatla satılan Duke 125, pek çok yeni kullanıcı için bir çığır açtı. Ümitle beklenen ve Avrupa’da küçük kardeşlerinden sadece 500 euro pahalı olan 390 ise, 250cc üzerindeki motorlara uygulanan %37 ÖTV sebebiyle, burada henüz doğru dürüst satılamadı.

 

2013 Yılının En Çok Satan COMMUTER Modelleri 1. İçerik Fotoğrafı

2013 Yılının En Çok Satan COMMUTER Modelleri 2. İçerik Fotoğrafı

 

*Bu sıralama sadece MOTED verilerine göre yapılmıştır. Diğer markalar veya dernekler motosiklet satış adetlerini paylaşmak isterlerse dergimizin sayfaları kendilerine açıktır.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Röportaj: Moted Başkanı Başarı Erbaş

2013 Yılının En Çok Satan SCOOTER Modelleri

REKLAM